Doi elevi de la un liceu de top din Galați s-au luat la bătaie în clasă

Doi elevi de la un liceu de top din Galați s-au luat la bătaie în clasă
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Un eveniment neplăcut s-a petrecut marți, 14 martie, la Liceul de Artă din Galați. În ziua cu pricina, doi elevi de clasa a VII-a s-au luat la bătaie, în pauză, aparent fără un motiv anume. Din păcate, unul dintre cei doi a fost lovit destul de tare, agresorul acestuia fiind mai experimentat în ale bătăii. Inspectoratul Școlar Județean a demarat o anchetă internă, iar poliția face cercetări pentru a stabili cu exactitate care au fost motivele producerii incidentului.

Bătaie ca-n filme

De asta au avut parte elevii unei clase a VII-a de la Liceul "Dimitrie Cuclin" din Galați, după ce doi colegi s-au luat la bătaie în pauză, aparent din senin. Gestul celor doi băieți i-a amuzat teribil pe colegii de clasă, care și-au petrecut pauza filmând incidentul.

Pentru că evenimentul s-a petrecut în timpul programului de școală, Inspectoratul Școlar Județean, împreună cu conducerea liceului și profesorul diriginte au luat măsurile necesare pentru tragerea la răspundere a celor implicați în conflict. Contactat telefonic, profesorul Adrian Silivestru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Galaţi ne-a declarat că "imediat după stingerea conflictului, părinții celor doi copii au fost chemați la școală. Mama elevului agresor a acceptat faptul că fiul ei va fi suspus unui program de consiliere psihologică și va fi sancționat disciplinar pentru fapta sa. La nivelul clasei din care fac parte cei doi copii se vor face acțiuni de consiliere și antiviolență, iar cei care au filmat, fără a interveni în aplanarea conflictului, vor fi, de asemenea, sancționați pentru neimplicare. Inspectoratul Școlar a demarat o anchetă și s-a constatat că școala se implică activ, zi de zi, în activități antiviolență. Este regretabil ce s-a întâmplat, dar vă asigurăm că la nivelul unității de învățământ se iau toate măsurile pentru prevenirea faptelor de acest fel", ne-a spus profesorul Silivestru.

După ce informația a ajuns în spațiul public, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Galați s-au autosesizat și au efectuat verificări preliminare în vederea stabilirii împrejurărilor în care a avut loc acest incident. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului  Județean de Poliție Galați, agent șef principal Ciprian Stoica, ne-a explicat: "S-a stabilit că, la data de 14 martie 2023, la unitatea de învățământ respectivă, în timpul unei pauze dintre orele de curs ale unor elevi din clasa a VII-a, în sala de clasă unde se aflau mai mulți copii, un elev, cu vârsta de 14 ani, l-a agresat fizic pe un alt coleg de clasă, cu vârsta de 13 ani, ambii cu domiciliul în municipiul Galați. Polițiștii au întocmit  dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, cercetările fiind continuate", ne-a spus reprezentantul Poliției Galați.

Citit 5194 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Martie 2023 04:06

6 comentarii

  • postat de Ana
    Duminică, 19 Martie 2023 07:59
    5.13.151.***
    Liceu prestigios? ???
    0
    0
  • postat de Geos
    Sâmbătă, 18 Martie 2023 06:01
    5.13.167.***
    Copii sunt lăsați de capul lor în pauzele dintre ore.
    Violenta verbala și cea fizica, limbajul vulgar sunt norma și nu excepția în școlile noastre.
    Însă nimeni nu face nimic pentru a opri acest fenomen din teama de a nu deranja vri-un părinte cu relații sau pur și simplu din indolenta.
    0
    0
  • postat de maurice
    Vineri, 17 Martie 2023 18:34
    86.124.200.***
    Au experimentat si ei artele martiale, s-au saturat de pictura si sculptura.
    0
    0
  • postat de Profesor
    Vineri, 17 Martie 2023 15:42
    89.136.185.***
    Domnul „filozof” de la acest liceu, ce atitudine a avut? Educație pentru viață, educație pentru societate, conviețuire în comunitățile de elevi etc. ..... Nimic?! Nimic?!
    0
    0
  • postat de Legea junglei
    Vineri, 17 Martie 2023 14:56
    37.163.12.***
    Pe la începutul anilor 2000 când eram la școală ce bătăi mai erau. Au fost niște ani violenți. Pe vremea aia erau la modă sporturi de contact de tip k1, luptele de cușcă ce infierbantau imaginația chiar daca declarativ promotorii acelor sporturi se declarau împotriva violenței. Era foarte greu să nu fii victima unui bulling. Sper ca acum să fie chiar un eveniment de dat la ziar, adică ceva rar ,ieșit din comun. Sunt foarte greu de gestionat conflictele astea între copii și adolescenți și sper să aibe destulă înțelepciune cei ce se ocupă de caz, în sensul să prevină prin măsurile lor alte posibile conflicte violente, să le descurajeze.
    0
    0
  • postat de Arta conflictuală, se impune
    Vineri, 17 Martie 2023 13:12
    109.166.135.***
    Ei, poate au avut viziuni diferite privind arta și au ''punctat'' și ei cum au știut mai bine.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.