Universitatea „Dunărea de Jos” celebrează 75 de ani de la înființare

Universitatea „Dunărea de Jos” celebrează 75 de ani de la înființare
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Universitatea "Dunărea de Jos" Galați, cea mai importantă instituție de învățământ superior din sud-estul țării, celebrează 75 de ani de la înființare și de când s-au pus bazele învățământului superior în orașul de la Dunăre.

Pentru a marca momentul, în această săptămână vor avea loc diverse evenimente, la care vor participa atât studenții, cât și profesorii.

Luni, 20 martie, chiar de ziua Universității, la ora 12,00, va avea loc o ședință festivă în Campusul Științei, condusă de Puiu-Lucian Georgescu, rectorul Universității. Seara, în Sala Pașilor Pierduți, din strada Domnească nr. 47, se va organiza o Gală omagială, ce va avea chiar și un spectacol de lasere.

În ziua următoare va fi inaugurată noua bibliotecă a Universităţii "Dunărea de Jos" şi vor fi premiați profesori reprezentativi pentru instituția de învățământ superior. Această ceremonie va avea loc în Aula "Al. I. Cuza" din Campusul Științei.

Miercuri, de la ora 10,00, vor fi premiați studenții care au avut contribuții importante la prestigiul universității, la nivel național și internațional. Vor fi premiați și partenerii din mediul socio-economic și cei ce reprezintă mass-media, în Sala Senatului.

Pe 24 martie, la Teatrul Dramatic, va avea loc un spectacol jucat de absolvenți și regizat de profesori din cadrul Facultății de Arte.

 

Citit 3282 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Martie 2023 04:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.