Bibliotecă de 1,5 milioane de euro la Universitatea „Dunărea de Jos” (FOTO)

Bibliotecă de 1,5 milioane de euro la Universitatea „Dunărea de Jos” (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Studenţii Universităţii "Dunărea de Jos", dar şi orice persoană interesată şi dispusă să plătească o taxă de 20 de lei pe an, au acces, începând de ieri, 21 martie, la fondul de carte al Bibliotecii Centrale Universitare, acum comasat într-un spaţiu complet reamenajat şi modernizat, situat în curtea Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor. 

1,5 milioane de euro şi un an şi jumătate de lucrări au fost necesari, potrivit declaraţiei rectorului Unversităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, prof. univ. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, pentru ca studenţii şi profesorii să poată să se bucure acum de o bibliotecă modernă şi adaptată timpurilor în care trăim. Cu sprijinul doamnei Lenuţa Ursachi, şef birou Bibliotecă, căreia îi mulţumim pentru răbdare, am aflat câte ceva din tainele bibliotecii.  Efortul necesar organizării a fost uriaş: s-a plecat de la peste 450.000 de volume, din care peste 60.000 au fost deja casate, iar procedura continuă, fiind vorba despre titluri vechi, depăşite sau neconforme. Între timp, se fac alte achiziţii, unele partajate în cadrul Asociatiei Anelis Plus, din care instituţia gălăţeană de stat face parte. Este vorba aici inclusiv de carte electronică şi abonamente la publicaţii electronice, care pot fi accesate şi de acasă, ceea ce face studiul mult mai confortabil. 

Pentru cei care au însă nevoie de spaţiul fizic al bibliotecii, aici există două săli de lectură, impecabil dotate şi amenajate, unde studenţii pot conspecta şi studia din volumele care nu se oferă pentru împrumut acasă. Este suficient să caute titlul dorit în catalogul electronic, accesabil printr-o consolă cu touchscreen uriaşă, şi să-l solicite, văzând în evidenţă şi când acesta va fi returnat, dacă nu este momentan disponibil. Spaţiul bibliotecii este mai mult decât prietenos, fiind inclusiv frumos decorat, cu sprijinul Facultăţii de Arte din cadrul UDJG, astfel încât studenților să le fie stimulat creierul din toate punctele de vedere, iar suma experienței lor aici să fie benefică pentru minte şi suflet.

Tot pentru suflet, ceremonia de marţi a debutat cu o slujbă de sfinţire a spaţiului nou amenajat, continuând cu premierea şi recunoaşterea meritelor unui număr impresionant de cadre didactice acum pensionare, dar care au alcătuit timp de generaţii sufletul academic al comunităţii universitare de la Dunărea de Jos. În semn de respect, menţionăm mai jos toate numele celor onoraţi ieri, dând glas decanei de vârstă a dumnealor, doamna prof. univ. dr. ing Elena Drugescu, de la Inginerie, care a spus, cu emoţie: "Dintre toate realizările noastre, ceea ce contează cel mai mult este relaţia cu studenţii pe care i-am format. Când, după atâta timp, se opresc pe stradă să stea de vorbă cu mine, ştiu că am făcut ce trebuia!".

(Anca Spânu, Rareş Budeanu)

Citit 2955 ori Ultima modificare Joi, 23 Martie 2023 20:13

6 comentarii

  • postat de Geos
    Miercuri, 22 Martie 2023 16:52
    5.14.128.***
    Toate pediile merg cât merge netul și curentul. În plus, sunt pline de inexactități asimilate ca și certitudini de toți clicaitori pe primul link.
    Cărțile, cititul, documentarea din surse multiple aduc cunoaștere și dezvolta inteligenta, acolo unde e loc.
    Cât despre implicarea BOR, așteptăm cu n
    0
    0
  • postat de Anonim
    Miercuri, 22 Martie 2023 15:16
    84.243.108.***
    Mandru ca si tatal meu este pe aceasta lista a profesorilor universitari premiati!Profesori doctori in inginerie, cinste lor!!!Oameni de valoare care au ajuns doctori in inginerie, pe merit si nu plagiind.
    0
    0
  • postat de paloma
    Miercuri, 22 Martie 2023 14:15
    5.13.145.***
    @ Mee - Nu stiu ce-i Google si Wikipedia !!!...Basca s-au adunat sa dovedeasca ca mai exista !!!
    0
    0
  • postat de Lex
    Miercuri, 22 Martie 2023 13:32
    86.124.202.***
    O inaugurare pentru care au trebuit să "premieze" cadre didactice universitare pentru că nici un student nu s-ar fi prezentat. Și nici să nu vorbim de persoane din afara Universității. O mare risipă de bani.
    0
    0
  • postat de paloma
    Miercuri, 22 Martie 2023 00:10
    5.13.144.***
    Este apreciat efortul !!! Cand exista Google si Wikipedia... De remarcat slujba de sfintire !!!
    0
    0
  • postat de Mee
    Marți, 21 Martie 2023 23:15
    46.97.176.***
    Nu inteleg de ce sunt numai batrani ca asistenta.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.