Elevii Școlii Nr. 28 au învățat să ajute oamenii şi animalele

Elevii Școlii Nr. 28 au învățat să ajute oamenii şi animalele
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În perioada 15-21 mai a avut loc la nivel național a XXII-a ediție a evenimentului Săptămâna Națională a Voluntariatului sub sloganul ”Voluntariatul are impact… sunt în grafic!”

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați s-a alăturat în acest an acestui eveniment cu câteva activități care, speră cadrele didactice, vor avea un impact de durată asupra elevilor, obişnuindu-i să dăruiască. Astfel, în fiecare zi s-a desfășurat câte o acțiune diferită, fiecare având drept scop promovarea, conștientizarea și asumarea activității de voluntariat în rândul copiilor, dar și al adulților și chiar al întregii comunități.

Din activitățile propuse, menționăm colectarea de capace pentru proiectul ”Capace cu educație”, inițiatorul fiind Gloria Education, colectare de hrană umedă și uscată pentru ajutorarea animalelor, în parteneriat cu Asociația ”Help Lăbuș”, donare de cărți pentru elevii I.P. Gimnazial ”V. Alecsandri” din Taraclia de Salcie, un flashmob alături de Asociația ”Fantasticii Down” Galați, pentru conștientizarea nevoilor copiilor speciali, târg de vânzare de obiecte ”rămase mici” (jocuri, jucării, cărți) la prețuri modice și târg cu vânzare obiecte handmade.

Sumele obținute în urma organizării celor două târguri vor fi direcționate o parte către Asociația ”Help Lăbuș”, o altă parte pentru organizarea unei vizite a unor copii din I.P. Gimnazial ”V. Alecsandri”, Taraclia de Salcie, instituție cu care Școala Gimnazială Nr. 28 Galați este parteneră într-un proiect inițiat de Inspectoratul Școlar Galați.

Pe durata întregii săptămâni au fost implicați elevii, părinții elevilor și profesorii școlii, dar au fost invitați să se alăture și alți voluntari din comunitate.

SNV este inițiat și coordonat la nivel național de Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat. Activitățile propriu-zise sunt dezvoltate, finanțate și implementate direct de partenerii locali SNV.

SNV este un eveniment național anual care își propune să mobilizeze cât mai multe organizații și voluntarii pe care îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.

Citit 1853 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Mai 2023 07:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.