Premianţii Concursului de matematică "Mathgal"

Premianţii Concursului de matematică "Mathgal"
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Sâmbătă, 20 mai, s-a desfăşurat, la Şcoala Nr. 5 Galaţi, ediţia a X-a a Concursului interjudeţean "Mathgal", sub coordonarea profesorului Florin Antohe. Preşedintele concursului a fost Bogdan Antohe, de la Colegiul Național "Mihail Kogălniceanu". Firma de avocatură "Țuca, Zbârcea & Asociații" din București și magazinul Auchan Galați au fost sponsorii competiţiei.  Au fost acordate premii în bani, medalii și diplome elevilor premiați.

Au participat 370 de elevi din şase judeţe: Galaţi, Brăila, Bacău, Vrancea, Buzău şi Vaslui. Marele premiu al concursului a fost obţinut de elevul Robert Andrei Tăbăcaru, elev în clasa a VI-a la Școala Nr. 29 Galați. 

La clasa a IV-a, Premiul I a fost obţinut de Sabin Neculau (Școala nr. 28), Premiul al II-lea de Matei Panaite (Școala nr. 28) și de Victor Andoniu (Școala "C. Gh. Marinescu", iar Premiul al III-lea de Ayana Tăbăcaru (Școala "Ștefan cel Mare") și de David Nicolas Butnaru (Școala nr. 22).

La clasa a V-a, Premiul I a fost obţinut de Andres Pocora (Școala Nr. 29), Premiul al II-lea de Matei Cornea (Școala "Mihail Sadoveanu", Huși) și de Mihai Dumbravă (Școala "Duiliu Zamfirescu", Focșani). Premiul al III-lea a revenit Andradei Huțanu și lui Mihnea Munteanu (ambii de la Școala "Duiliu Zamfirescu", Focșani). La clasa a VI-a, Premiul I a fost câştigat de Ariana Doaga (Școala "Duiliu Zamfirescu", Focșani), Premiul al II-lea de Brândușa Stelian (CNMK) și de Andreea Gălbinuș (Școala "Ion Băncilă", Brăila). Premiul al III-lea a revenit lui Octavian Ștefănescu (Școala Nr. 25) și Mariei Bîrlădeanu (Colegiul "Cuza Vodă", Huși). La clasa a VII-a, Premiul I a fost obţinut de Gabriel Soare (Școala "Duiliu Zamfirescu", Focșani), Premiul al II-lea de Edvin Halil și Iustin Enciu (ambii de la CNVA), Premiul al III-lea de Claudiu Bereș (Școala "Duiliu Zamfirescu") și Sînziana Panțuru (CNVA). La clasa a VIII-a, Premiul I a fost câştigat de Ana Maria Filip (CNCN), Premiul al II-lea de Briana Eftinca (CNCN) și de Iulia Lefter Școala "Mihail Sadoveanu". Premiul al III-lea a revenit Amanei Mihaela Cristea (CNCN) și lui Andrei Munteanu (Liceul "Dunărea").

S-au mai acordat şi aproape 60 de menţiuni.

Citit 3435 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Mai 2023 13:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.