Directorul CNVA, Romeo Zamfir, explică locul 1 în ţară la Evaluarea Naţională

Directorul CNVA, Romeo Zamfir, explică locul 1 în ţară la Evaluarea Naţională
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

Seriozitate, muncă, tradiție și performanță. Acestea sunt elementele necesare pentru un învățământ de top. Iar Colegiul Național "Vasile Alecsandri" (CNVA) le are pe toate, ceea ce a făcut ca unitatea de învățământ gălățeană să ocupe locul 1 în țară după rezultatele obținute la Evaluarea Națională 2023

Directorul CNVA Galați, profesorul de matematică Romeo Zamfir, ne-a spus că nu este o noutate pentru el acest lucru, numărul mare de premii la olimpiadele internaționale și concursurile la care au participat elevii din Galați situând liceul și în anii anteriori pe locuri fruntașe în România.

Pe lângă rezultatele de excepție ale elevilor liceului, profesorul Zamfir se mândrește și cu clubul de robotică al școlii. Pe baza cunoștințelor acumulate și a studiului individual, liceenii care activează în cadrul clubului au creat un robot capabil să ridice și să așeze cărămizi.

Nu în ultimul rând, profesorul Zamfir ne-a furnizat lista elevilor colegiului care s-au evidențiat în ultimii ani prin premii și distincții la concursuri și olimpiade internaționale.

Pandemia și greva nu au afectat rezultatele școlare

Directorul Romeo Zamfir ne-a explicat faptul că, în perioada pandemiei, atunci când învățământul s-a desfășurat online, cadrele didactice de la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a continua procesul de predare, astfel încât elevii să nu rămână în urmă cu materia. "Elevii din școala noastră nu au fost afectați de pandemie și nici de greva profesorilor. În primul rând, în pandemie, la noi în școală s-au făcut ore online încă de la început, înainte ca ministerul să reglementeze această modalitate de predare. A fost destul de dificil, am făcut ore într-un program redus, dar am făcut. În perioada grevei, materia a fost parcursă până la final, la toate clasele, unii profesori n-au participat la grevă și au făcut ore, însă la toate clasele materia era terminată înainte de începerea grevei", ne-a spus profesorul Zamfir.

Acest lucru s-a văzut și în rezultatele foarte bune pe care actualii elevi ai CNVA Galați le-au obținut la examenele finale, atât la gimnaziu, cât și liceu, note care au adus liceul pe prima treaptă a podiumului performanței naţionale. "Colegiul «Vasile Alecsandri» este obișnuit să se claseze pe primele locuri în toate topurile care se fac la nivel național. An de an suntem mereu în primele 10-15 școli, în funcţie de specificul topului. În acest an, am revenit pe primul loc la gimnazii. Vreau să vă spun că, în ultimii 14 ani, în topul școlilor generale am fost mereu în primele 10 poziții. Am mai obţinut locul 1 în 2015, iar anul trecut am fost pe locul al doilea. Asta arată că la noi la gimnaziu se face un învățământ de calitate. Și la liceu este o situație asemănătoare, pentru că suntem tot într-o poziție foarte bună, situându-ne mereu între primele 15-20 de școli din țară", ne-a explicat Romeo Zamfir.

În ultimii ani, mai mulţi elevi de la CNVA au fost premiaţi la olimpiadele internaționale

În anul școlar 2022-2023, Mara Ioana Zaharia, elevă în clasa a XI-a, a obținut Premiul II la Olimpiada de Matematică din Slovenia. În 2022, Rareș Andrei Neculau, elev în clasa a VIII-a, a obținut Premiul II la Olimpiada de Informatică, desfăşurată în România. Tot în 2022, Bianca Negrău, elevă în clasa a XII-a, a obținut Premiul III la Olimpiada de Lingvistică din Marea Britanie. Aceasta este acum studentă la Facultatea de Medicină din București. În 2021, Daria Teodora Hărăbor, clasa a XII-a, a obținut Premiul III la Olimpiada de Astronomie și Astrofizică din Columbia și Premiul I la Olimpiada de Astronomie de la Piatra Neamț, iar în 2018 s-a clasat pe locul al treilea la Olimpiada de Astronomie și Astrofizică de la Balaton, Ungaria. În prezent, Daria Hărăbor este studentă la Harvard.

Conform datelor furnizate de directorul Colegiului Național "Vasile Alecsandri", primul premiu obținut la o olimpiadă internaţională de către un elev de la CNVA a fost reuşit în 1972, când Laurențiu Frangu a câştigat o mențiune la Olimpiada de Fizică de la București. În prezent, acesta este profesor universitar în Galați.

Citit 10566 ori Ultima modificare Luni, 17 Iulie 2023 15:24

12 comentarii

  • postat de Alexandru
    Luni, 17 Iulie 2023 23:15
    88.230.50.***
    Felicitări părinților care investesc în copii. Dar despre acest liceu s-a vorbit vreodată cum bagă elevi mediocrii doar că părinții lor dau bani grei?
    0
    1
  • postat de Vrem o tara ca afara
    Luni, 17 Iulie 2023 16:03
    5.13.210.***
    Cei care il laudati pe Zamfir, cat de bine il cunoasteti? Cam care ar fi meritul lui in aceasta ecuatie?
    In rest, felicitari copiilor, parintilor si prea putinilor profesori din CNVA care isi fac treaba cu respect si daruire.
    0
    1
  • postat de Galateanul
    Luni, 17 Iulie 2023 10:57
    81.196.80.***
    Desi legea 9/2023 a intrat in vigoare de pe 4 iulie (legea "fara dosar cu sina"), ei cer in continuare copii dupa acte si dosar cu sina la inscierea la liceu.
    1
    0
  • postat de Lucian
    Luni, 17 Iulie 2023 09:07
    86.124.201.***
    Felicitari! Oameni cu care ne mândrim! Profesionalism, modestie și fără politică!
    Din păcate din ce in ce mai puțini!
    0
    0
  • postat de Laur
    Luni, 17 Iulie 2023 06:33
    80.233.54.***
    Cine felicita părinții pentru faptul că investesc în meditații ,știe bine ce spune....
    0
    1
  • postat de Eu
    Luni, 17 Iulie 2023 06:09
    5.13.172.***
    Vai, vai...in pandemie nu ati mai putut de atatea ore pe care le-ați făcut! Serios?? Rezultatele sunt datorita triplelor pregătiri pe care le fac copiii aleși, la începutul claselor a 5-a.si datorita puterii financiare ale parintilor, stimate director! Profesorii dvs , doar le forțează mana sa fac
    0
    0
  • postat de un observator
    Luni, 17 Iulie 2023 02:46
    5.13.139.***
    Unde este fostul ministru Abramburica ca sa strice aceasta performanta? E bine, inca e bine.
    0
    0
  • postat de Das
    Duminică, 16 Iulie 2023 23:57
    89.136.185.***
    Degeaba avem profesori buni, elevi buni dar dupa ce terminam scoala nu stim sa producem nimic, nu stim sa facem nimic dar am invatat si am stiut toata teoria si am luat examenele dar nu stim sa facem un ac, o incaltaminte, o masina, o centrala pe gaz, un fier de calcat, o sonda de extractie, o masin
    1
    1
  • postat de Nm
    Duminică, 16 Iulie 2023 22:19
    86.124.201.***
    Felicitari parintilor pentru banii investit in meditatii!
    0
    1
  • postat de Alecsandri și LMK, două licee încăpățânate pentru o educație de vârf, la vârf. Bravo vouă. Nemuritorii
    Duminică, 16 Iulie 2023 18:50
    109.166.130.***
    Cu o floare nu se face Primăvară, dar este formidabil că avem o floare, în aste vremuri grele și tulburi. Alecsandri, Kogălniceanu sunt nemuritori, la fel cele două licee în care educația de calitate este nemuritoare indiferent, de regimurile politice care s-au perindat peste ce două lăcașe a educaț
    1
    0
  • postat de multumim domnule profesor
    Duminică, 16 Iulie 2023 18:40
    89.39.81.***
    ce inseamna oameni de valoare....cind se pun directori pe bugetare, femei, barbati stau intr-un cliseu de imagine. neaparat pixul in mina pe o hirtie. el directorul de bugetari, lucreaza e preocupat.....toti directorii astia de institutii bugetare, pusi politic nu se ridica nici la virful degetului
    1
    1
  • postat de Galatean
    Duminică, 16 Iulie 2023 18:15
    79.115.59.***
    Felicitari pentru performantele scolare, inseamna ca la Galati educatia este la un nivel inalt!
    1
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.