Echipa Colegiului „Costache Negri”, premiată la un concurs naţional de robotică

Echipa Colegiului „Costache Negri”, premiată la un concurs naţional de robotică
"RoSophia" de la Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna", Galați
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Clubul Liceal de Robotică "Seramitae" al Colegiului Național "Costache Negri" din Galați a câştigat premiul pentru sustenabilitate la prima ediție a unui concurs de robotică organizat de Fundația "Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României"

Concursul "Looking for the New Shakey", care a avut ca scop încurajarea inovației în acest domeniu de viitor, a avut la start echipe de la cluburi de robotică importante din toată țara. În sala "Centenar" a Teatrului Metropolis din București, tinerii inovatori au prezentat roboți cu diferite utilizări, care ar putea înlocui eficient o multitudine de activități pentru care este folosită în prezent resursa umană.

Printre finaliștii concursului s-a aflat și Clubul Liceal de Robotică "Seramitae" al Colegiului Național "Costache Negri", cu un robot ce poate colecta deșeuri de pe suprafețe diverse și care ar putea înlocui munca personalului de curățenie de pe trotuare și din parcuri. Echipa gălăţeană a prezentat un model de robot în miniatură, dar a promis dezvoltarea acestuia pe viitor. În opinia elevilor de la "Costache Negri", primăriile din toată țara ar fi încântate să folosească robotul "Seramiclean", care va face curățenie și va ajuta la protejarea mediului în orice spațiu public. Dezvoltat și produs la nivel de masă, robotul creat de gălățeni ar putea face operațiuni care acum consumă resurse umane și financiare importante.

Citit 2047 ori Ultima modificare Marți, 18 Iulie 2023 08:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.