160 de candidați gălăţeni, la examenul de definitivat în învățământ

160 de candidați gălăţeni, la examenul de definitivat în învățământ
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Emoții pentru cadrele didactice din Galați, care vor susține miercuri, 19 iulie, examenul pentru obținerea primului grad didactic, definitivatul. Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Galați, proba scrisă a examenului de definitivare în învăţământ, sesiunea 2023, va avea loc pe 19 iulie 2023, începând cu ora 9.00. La nivelul judeţului Galaţi, în centrul de examen organizat la Liceul Tehnologic "Carol I", sunt înscrişi 160 de candidaţi, la 23 de discipline.

Conform metodologiei în vigoare, examenul de definitivat are o durată de patru ore şi conţine subiecte de specialitate şi de didactica specialităţii, în conformitate cu O.M.E.C. nr. 5434/31.08.2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, intrarea candidaţilor în săli se va face în intervalul orar 7.30 - 8.00, pe baza actului de identitate valabil (BI/CI, carte de identitate provizorie, paşaport sau, în mod excepţional, permisul de conducere sau cartea de alegător). Candidaţilor li se interzice accesul în sală cu lucrări, manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate ca surse de informare pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Candidaţii pot avea, în sala de examen, dicţionare, pentru disciplinele latină sau greacă veche şi planuri de conturi, pentru disciplinele economice. Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii trebuie să folosească numai cerneală sau pix de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor, graficelor şi desenelor se foloseşte numai creion negru. Intrarea în sală cu materiale ajutătoare, cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, frauda sau tentativa de fraudă atragând după sine eliminarea candidatului din examen şi pierderea dreptului de înscriere în sesiunea următoare de examen.

Subiectele şi baremele de corectare şi notare vor fi afişate la sediul centrului de examen în aceeaşi zi, la ora 15.00, şi vor putea fi accesate pe site-ul www.edu.ro.

Afişarea rezultatelor iniţiale se va realiza în data de 25 iulie 2023, la centrul de examen şi pe site-ul www.edu.ro.

Contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi, 25 iulie, la Liceul Tehnologic "Carol I" din Galaţi, până la ora 20.00, şi în data de 26 iulie, până la ora 12.00.

Rezultatele finale se vor afişa la centrul de examen şi pe site-ul www.edu.ro pe 1 august 2023.

Citit 1626 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iulie 2023 09:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.