Ce primesc elevii cu media 10 la Bacalaureat și la Evaluarea Națională

Ce primesc elevii cu media 10 la Bacalaureat și la Evaluarea Națională
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Nu mai puțin de 5.000 de lei, aceasta este suma cu care va fi premiată singura elevă din Galați care a obținut media 10 la Bacalaureat – Laura Stoicu, absolventă a Colegiului Național „Mihail Kogălniceanu”. Cei 11 elevi gălățeni care au obținut media 10 la Evaluarea Națională vor fi premiați cu câte 2.000 de lei.

Premierea elevilor care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională din iunie 2023 și la examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2023 a stârnit o lungă dezbatere în ședința de joi, 27 iulie, a Consiliului Local. Evident, nu a pus nimeni la îndoială performanțele sau meritele acestor elevi. În schimb, au fost aduse în atenția Consiliului eforturile elevilor care au progresat de la media 5 la 7, sau chiar mai sus, și ale profesorilor acestora.

Discuția a fost deschisă de consilierul local PACT pentru Galați, Doru Căstăian, care a pledat pentru premierea simbolică a elevilor care - fără a avea susținerea și facilitățile de care beneficiază cei de zece - reușesc să își depășească și condiția, și nivelul. Nu trebuie neglijată nici munca profesorilor. Consiliera locală PSD Silviana Ciupercă i-a amintit pe elevii care intră la liceu cu medii de 3 și 4 la Evaluarea Națională, dar reușesc să promoveze Bacalaureatul cu media peste 6. Daniel Zinica a reamintit de o propunere mai veche a grupului USR, de a premia cu câte 1.000 de lei elevul cu cea mai mare medie din fiecare clasă din municipiul Galați. O măsură care să încurajeze competiția pentru performanță.

Toate aceste idei ar merita să fie transpuse într-un regulament care să răsplătească performanța, a fost propunerea consilierei locale PNL Anamaria Hărăbor.

Tot liberalii, prin vocea consilierului Valeriu Onose, au adus singurul amendament care a și fost aprobat în unanimitate: majorarea de la 2.000 la 5.000 de lei a premiului pentru media 10 la Bacalaureat. Suma îi va reveni Laurei Stoicu. Cei 11 elevi cu media 10 la Evaluarea Națională vor fi premiați cu câte 2.000 de lei. Este vorba despre: Alexia Cojocaru, Alessia Condrache, George Alexandru Dimofte, Alexia Teodora Grădinaru, Octavian Nistor, Maria Ruxandra Petcu, Oana Trandafir, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, Denisa Gabriela Dinu şi Mihai Cristian Paraschiv, de la Şcoala Gimnazială Nr. 28, Briana Maria Eftinca, de la Colegiul Naţional „Costache Negri”, şi Daria Ştefana Robu, absolventă a Şcolii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”.

Citit 2637 ori Ultima modificare Luni, 31 Iulie 2023 13:54

2 comentarii

  • postat de Sile
    Luni, 31 Iulie 2023 14:27
    5.2.209.***
    Premii se dau la competitii. Primaria ar trebui sa acorde premii la Olimpiade si concursuri nationale . Bacalaureatul si Evaluarea nationala nu fac parte din categoria competitiilor. Bacalaureatul si Evaluarea nationala sunt pur si simplu niste ierarhii .
    0
    0
  • postat de Ion
    Sâmbătă, 29 Iulie 2023 16:48
    213.233.88.***
    Unul zice că "primăria nu dă nimic" și vorbește de "nu produce plus valoare", altul de premierea tuturor.
    Primăria este administrator, nu manager, nu producător.
    Să premiem și pe cei ce trec clasa sau nu rămân doi ani consecutivi repetenți, nu?
    Premiul este o recunoaștere a muncii depuse, o răspl
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.