Activităţi de vară pentru copii din Matca

Activităţi de vară pentru copii din Matca
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

n Arhiepiscopia Dunării de Jos, programul eparhial al activităţilor de vară pentru copii intitulat ”Vacanță în pridvorul Bisericii” a continuat, la sfârşitul săptămânii trecute, şi în localitatea Matca din judeţul Galaţi.

Potrivit părintelui Rareş Bucur, 50 de copii au participat cu mare bucurie și entuziasm la activitățile educative și recreative desfăşurate special pentru petrecerea timpului liber din vacanţa mare de parohiile Matca I, Matca V și Matca VII din cadrul protopopiatului Tecuci.

Activităţile programate de preoţii de la cele trei parohii implicate au debutat cu o rugăciune şi o cateheză în biserica Parohiei Matca V şi au continuat cu vizitarea cimitirului din localitate, acolo unde tinerii şi însoţitorii lor s-au recules şi au făcut curăţenie la mormintele părinţilor, bunicilor şi străbunicilor lor trecuţi la cele veşnice.

Mulţumiţi sufleteşte după această acţiune, copiii au mers în Parcul ”Sfântul Nicolae” din centrul comunei, unde au desfășurat o serie de activități sportive și recreative. Animaţi de preoţii lor, tinerii participanţi au jucat fotbal, tenis, șah, sărituri cu sacul și jocuri pentru sporirea atenției.

Programul acestei zile atât de frumoase şi de neuitat s-a încheiat la biserică cu o rugăciune de mulțumire şi o agapă în spaţiul generos şi bine organizat al curţii lăcaşului de cult.

Citit 1408 ori Ultima modificare Joi, 03 August 2023 07:48

2 comentarii

  • postat de cititor
    Miercuri, 02 August 2023 10:49
    89.120.48.***
    copiii
    0
    0
  • postat de eu
    Marți, 01 August 2023 19:36
    86.124.200.***
    Dacă i-au scos din telefoane, Doamne ajută! Nu mai discutăm că popii au dus bieții copii în cimitir. Văd în continuare doar partea bună, anume că află și ei ce înseamnă să arunci din buzunare pe jos tot ce nu-ți mai trebuie. Avantajele pare că au fost mai multe decât dezavantajele!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.