Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi a fost în seara de vineri, 29 septembrie, gazda unui eveniment aşteptat de foarte mulţi copii şi tineri - "Noaptea cercetătorilor europeni"

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi a fost în seara de vineri, 29 septembrie, gazda unui eveniment aşteptat de foarte mulţi copii şi tineri - "Noaptea cercetătorilor europeni"
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Evenimentul, care a debutat în jurul orei 17.00, a strâns în holurile universităţii peste 2.000 de vizitatori, mici şi mari, care au răspuns provocării de a-şi exersa diverse abilități practice, de la mânuirea roboților până la tehnici de acordare a primului ajutor. Studenții gălățeni, împreună cu profesorii lor și reprezentanți ai diferitelor departamente din cadrul universității au organizat ateliere de creație și expoziții cuprinzând cele mai inedite şi interesante echipamente ale facultăţilor.

Una dintre atracțiile evenimentului a constituit-o imprimanta 3D a Facultății de Arhitectură Navală, care le-a demonstrat vizitatorilor proprietățile sale de a prelucra material încălzit la 200 de grade și modelat apoi în diferite forme de bărci. "Mă bucur foarte mult că mama și-a făcut timp și m-a adus în această seara aici. E minunat. Eu sunt pasionat de bărci și vapoare. Acum știu ce îmi doresc: o imprimantă ca aceasta", ne-a spus un băiețel care cu greu s-a lăsat dus de lângă imprimanta minune.

Și o replică a navei "Titanic", construită de un student de la Facultatea de Arhitectură Navală, din piese lego, care imita perfect, la o scară mai mică, celebrul vapor scufundat la începutul secolului trecut, a umplut sala de vizitatori. "Sunt pasionat de lego şi acesta este proiectul meu exclusiv. L-am făcut în această vacanță de vară și imită în totalitate Titanicul", ne-a spus studentul.

Pe lângă bucuria de a participa la atelierele de creație și vizitele la standurile expoziţionale de pe holurile Universitatății, cei mici au primit din partea organizatorilor dulciuri şi baloane colorate. Evenimentul s-a încheiat în jurul orei 22.00, toţi vizitatorii fiind impresionaţi de seriozitatea și profesionalismul gazdelor.

 

Citit 5007 ori Ultima modificare Marți, 03 Octombrie 2023 14:48