Elevii și profesorii au început anul școlar cu o zi liberă

Elevii și profesorii au început anul școlar cu o zi liberă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După trei săptămâni de la primul clopoțel care a adunat din nou elevii și profesorii în clase, joi, atât elevii, cât și profesorii vor face o pauză de la școală. 

Ziua Internațională a Educației, sărbătorită în fiecare an pe data de 5 octombrie, va fi anul acesta într-o zi de joi. Conform ordinului privind structura anului școlar actual și contractului colectiv de muncă la nivel de învățământ, în data de 5 octombrie nu se organizează cursuri. Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că profesorii și elevii din toată țara vor avea liber joi, 5 octombrie, de Ziua Internațională a Educației. Ordinul ministrului Educației prin care a fost aprobată structura anului școlar 2023-2024 prevede că în 5 octombrie nu se fac ore. Elevii și-ar fi dorit și o punte, pentru ziua de vineri, 6 octombrie, dar aceasta nu a fost aprobată. Ziua Internațională a Educației a fost desemnată de UNESCO și marchează semnarea, în anul 1966, a recomandării UNESCO și a Organizației Internaționale a Muncii privind statutul profesorilor. Ziua liberă în 5 octombrie a fost introdusă acum 10 ani, începând cu anul școlar 2013-2014.

În România, se sărbătorește și Ziua Învățătorului, tot cu liber sau cu activități la nivelul unităților de învățământ, pe 5 iunie.

Citit 2783 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Octombrie 2023 12:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.