Profesorul Cristian Calude, un reper pentru elevi și studenți

Profesorul Cristian Calude, un reper pentru elevi și studenți
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Miercuri, la Galați,  profesori din învățământul preuniversitar și universitar gălățean, câteva sute de elevi ai Colegiului Național "V. Alecsandri" și mai multe zeci de studenți ai Facultății de Inginerie din Galați s-au bucurat de întâlnirea cu un savant, profesorul Cristian Calude.

Plecat de pe meleagurile gălățene și ajuns în elita matematicii și informaticii mondiale, elevul de odinioară al L.V.A. i-a încântat pe cei aflați în amfiteatre prin statura intelectuală, dublată de inteligență, umor și vioiciune spirituală, aflăm de la prof. Ion Cioroiu. La rândul lor, cei din auditoriu nu au fost mai prejos. Mai ales prin numeroasele întrebări bine puse, la care au primit răspunsuri pe măsură. Pentru cei tineri, s-a evidențiat astfel ținuta unui om care poate fi ales ca reper pe drumul devenirii personale. ”Mulțumiri domnului profesor, copiilor și adolescenților care au participat la o întâlnire care nu se va uita prea ușor!”, a punctat prof. Cioroiu.

În aceeași zi, la invitația Facultății de Inginerie, în prezența profesorilor și studenților gălățeni, acest valoros om de știință gălățean a susținut o interesantă conferință, după cum am aflat de la prof. univ. dr. ing. Cătălin Fetecău, intitulată "Inteligența artificială - astăzi și mâine". Iată un subiect atât de actual, care transcede diferențele de vârstă și unește generații pasionate de informatică, tratat, la Galați, de prof. Cristian Calude, un savant de renume internațional, format aici, activând la Antipozi, dar fiind, în același timp, un reprezentant de elită al comunității științifice internaționale. Un exemplu că valoarea este universală, iar globalismul, de dorit în anumite situații.

Galerie de imagini

Citit 1792 ori Ultima modificare Joi, 12 Octombrie 2023 12:41

1 comentariu

  • postat de Dani
    Duminică, 08 Octombrie 2023 12:38
    77.58.182.***
    Mă amuză sintagma lui "un reper pentru...." ; mă gândesc dacă mai auzise cineva de el până mai ieri, din populația studențească cel puțin! :)
    2
    4

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.