Școala Gimnazială Nr. 17 Galați. 50 de ani de educație, experiență și tradiție

Școala Gimnazială Nr. 17 Galați. 50 de ani de educație, experiență și tradiție
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

E un alt octombrie, toamnă, nostalgie, bucurie și împliniri!

Pe 12 octombrie 2023, Școala Gimnazială Nr. 17 Galați a îmbrăcat haine de sărbătoare.

Festivitatea dedicată celor 50 de ani de la deschiderea porților unei noi instituții școlare, unde inocența copilăriei urma să capete parfumul veșnic al cunoașterii în Școala Gimnazială Nr. 17 Galați, s-a desfășurat în prezența invitaților, foști directori ai școlii, cadre didactice, elevi și părinți, cărora li s-au alăturat: Silvia Atanasiu - reprezentant al Consiliului Local, din partea Inspectoratului Școlar: general adjunct prof. Iolanda Narcisa Bulgaru, inspector școlar prof. Gică Condurache Bota, director adjunct CJRAE Violeta Mușunoiu Hoton, bibliotecar "V.A. Urechia" Cecilia Manolescu, parohia "Sf. Ana" reprezentată de pr. Daniel Zlate și pr. Ionel Rusu, președinte al Asociației Părinților din Școala Gimnazială Nr. 17, Gabriela Vlad.

Evenimentul a început cu discursul rostit de directorul școlii, dna Năstase Georgiana Lorena, profesor de istorie, care a menționat că prestigiul școlii noastre se bazează pe oamenii care au construit și au contribuit la desăvârșirea acestei școli. Ne mândrim că pe băncile școlii s-au format elevi de excepție, care au ajuns oameni de seamă, în diferite domenii de activitate, atât în țară, cât și peste hotare.

Directorul adjunct, prof. înv. primar Enache Doina, a subliniat: "Este unanim recunoscut că valoarea unei școli rezultă din fericita reuniune în aventura cunoașterii unor oameni valoroși, dascăli și elevi. Scurgerea timpului a adus necontenit provocări și oportunități. Istoria școlii noastre stă sub semnul permanentei reinventări, al neîncetatei căutări în drumul către bine, al descoperirilor individuale, dar și al potențialului colectiv.

Ca o trecere în timp… a fost odată ca niciodată… Școala Evreiască "Schalon Maichon" pe strada Dumitru Chicoş. La 15 septembrie 1973 s-au deschis porţile noului sediu al Școlii Generale Nr. 17 din Galaţi, cu clase afiliate de liceu. Școala de pe strada Dumitru Chicoş a fost strămutată în cartierul Dunărea, pe strada Costache Conachi nr. 2, într-un local nou cu două etaje, cu o clădire anexă, două terenuri de fotbal, un teren de handbal şi unul de volei. În anul 1990 a primit numele de "Nichita Stănescu" şi o bună perioadă de timp a funcţionat sub titulatura Școala Gimnazială Nr. 17 "Nichita Stănescu" Galaţi.

Între 1975 şi 1980, a funcţionat şi cu clase de atletism, iar în 1997 au fost create primele clase în Alternativa Educaţională Step by Step. La începutul anilor 2000, şcoala se lăuda cu 1.200 elevi, clase de la A la G/ H pe fiecare an de studiu, cu clasă specială de fotbal şi clase cu studiu intensiv în limba engleză. Era şcoala în care se predau trei limbi străine: engleză, germană şi franceză. Tot în această perioadă se creează şi imnul şcolii - "Zbor spre viață", imn care ne animă sufletele şi în prezent. Este momentul când şcoala capătă şi un motto: "Cu noi şcoala îți va fi cheie pentru a reuşi!" Tot la începutul anilor 2000 se pun bazele viitoarelor tradiţii, cum ar fi: Meciul absolvenţilor, Clubul de majorete, Săptămâna Porţilor Deschise.

O şcoală ce o are pe Sf. Cuvioasă Parascheva ocrotitoare şi model drept patron spiritual, pe marele poet Nichita Stănescu patron cultural, o şcoală ce-şi deschide porţile pentru fiecare, ce formează de 50 de ani caractere, personalităţi, lideri, este Școala Gimnazială Nr. 17 Galaţi. E locul în care atât elevii, părinţii, cât şi corpul profesoral au aderat la misiunea şcolii - aceea de a fi comprehensivă şi integratoare, capabilă să răspundă nevoilor, potenţialului şi aspiraţiilor tuturor copiilor.

La mulți ani truditorilor ei, dascălilor, învățăceilor, părinților, partenerilor și colaboratorilor noștri!

Citit 1856 ori Ultima modificare Luni, 16 Octombrie 2023 08:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.