4.500 de elevi gălăţeni, la simularea Evaluării Naționale

4.500 de elevi gălăţeni, la simularea Evaluării Naționale
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Elevii de clasa a VIII-a au susținut, luni, 5 februarie, simularea națională a examenului de Evaluare Națională, pe care îl vor susține, în vară, imediat după finalizarea cursurilor. Dacă elevii și-au testat, luni, cunoștințele la limba și literatura română și s-au acomodat cu condițiile susținerii unui examen, cadrele didactice care vor corecta tezele elevilor vor simula și ele, pentru prima dată, corectarea în sistem digitalizat. Lucrările vor fi evaluate digital, ministrul Educației, Ligia Deca, dând asigurări că acest lucru nu influențează nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al elevilor.

În zilele de 6 și 7 februarie vor avea loc simulările la probele de matematică și limba și literatura maternă, urmând ca pe 23 februarie să fie comunicate rezultatele. Corectarea digitalizată presupune ca lucrările elevilor să nu mai fie securizate de ei sau de asistenții de sală, ci anonimizate în momentul în care vor fi scanate.

"Rezultatele obținute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an. Rezultatele obținute la simulare nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați", a mai anunţat ministerul.

Comunicarea rezultatelor se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților.

La Galați, aproximativ 4.500 de elevi au participat la simularea la limba și literatura română, reprezentanții Inspectoratul Școlar Județean spunând că nu s-au produs incidente în nicio unitate de învățământ.

Citit 1502 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Februarie 2024 12:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.