Cerc pedagogic la școala din Cuca

Cerc pedagogic la școala din Cuca
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

La începutul săptămânii trecute, la Școala Gimnazială "Sfântul Gheorghe" din Cuca s-a desfășurat activitatea cercului metodic al învățătorilor din setul B, Galați și rural aferent. S-a abordat sub aspect teoretic și practic aplicarea metodelor tradiționale în învățământul primar, cu scopul declarat de a crește nivelul colaborării și schimbul de idei între profesioniștii din educație. Astfel de abordări sunt esențiale pentru dezvoltarea continuă a practicilor educaționale și pentru îmbunătățirea calității învățământului.

În acest caz gazdele din mediul rural au avut cel mai mult de câștigat prin expunerea de care s-a bucurat învățământul din comunele județului. Strategia programului a determinat două tipuri de abordări. ”Prima parte a programului a constat în lecții demonstrative la nivelul fiecărei clase, iar a doua parte a fost o prezentare a conținutului didactic de specialitate prin intermediul unui material PowerPoint, care a completat experiența de învățare, oferind informații suplimentare și susținând discuțiile în grup”, ne-a declarat  prof. Adrian Silivestru, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galați.

Un moment artistic prezentat de micii elevi ai școlii a pus în evidență disponibilitățile acestora și a dezvăluit posibilități noi de abordare a strategiilor didactice centrate pe acest grup-țintă în vederea creării de noi competențe și descoperirea unor aptitudini sau talente ce ar putea fi fructificate prin învățare.

Citit 1667 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2024 10:07

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro