Elevii Școlii Nr. 26, târg caritabil pentru cei suferinzi (FOTO)

Elevii Școlii Nr. 26, târg caritabil pentru cei suferinzi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Elevi, părinți, profesori, zâmbete, bucurie, dar și multă responsabilitate

Aceasta era, vineri, 12 aprilie, atmosfera în curtea Şcolii Gimnaziale Nr. 26 din Galați, unde elevi mari și mici au participat la un târg caritabil organizat chiar de ei. Elevii au gătit prăjituri, ajutați de părinți și bunici, au confecționat obiecte hand-made și au adus din bibliotecile proprii cărți pe care le-au expus și vândut colegilor.

Activitatea de la Școala Nr. 26 a fost primită cu bucurie de toată lumea, mai ales că obiectivele sale au fost educația financiară, munca în echipă și gestionarea propriei afaceri, principii de bază pentru societatea anului 2024.

Brioșe cu ajutorul unui cofetar

Maria și Miruna sunt eleve în clasa a VII-a și prietene bune. Pentru târgul organizat la școala lor, fetele au muncit foarte mult. Nu doar că au pus mâna la treabă și au modelat brioșe cot la cot cu bucătăresele profesioniste, ci au și explicat foarte frumos ce eveniment deosebit are loc în curtea școlii unde învață. "Am fost amândouă la o cofetărie, la mama unui alt coleg de la noi din clasă, unde am ajutat la făcut brioșe. A fost o experiență minunată. Acum le vindem, iar banii pe care îi vom obține vor fi donați unor cazuri umanitare, pentru că întotdeauna este bine să faci bine, mai ales că se apropie Paștele și îi vom bucura pe cei mai vitregiţi de soartă", ne-au spus emoționate fetele.

Profesoara Charlotte Barbu, directoarea unității de învățământ, care se afla în mijlocul evenimentului, printre copii, ne-a spus că ziua este și pentru ea la fel de emoționantă ca pentru cei mici. "Inițial, ne-am propus să facem această activitate în Săptămâna Verde, adică în ultima săptămână de școală din acest modul. Doar că atunci avem foarte multe activități frumoase și, profitând de vremea extraordinară și de faptul că e vineri, am decis să o facem astăzi. Inițial, am vrut să facem târgul doar cu copiii de la gimnaziu, pentru că sunt mai mari și pot confecționa diverse lucruri, însă inimoșii de la ciclul primar nu s-au lăsat și am făcut o acțiune comună. Mă bucur să îi văd atât de uniți, serioși și implicați. Au înțeles că educația financiară este foarte importantă, că munca în echipă aduce beneficii, iar munca fiecăruia are propria valoare. Îi felicit pe toți, elevi, profesori, părinți și bunici", ne-a spus Charlotte Barbu.

Din banii adunați la târgul "EcoU", elevii și profesorii vor aduce bucurie în sufletul celor defavorizați, cu o situație materială dificilă, dar și celor aflați în suferință. "Clasele vor putea să-și păstreze o parte din banii strânși pentru clasa lor, să își achiziționeze ce mai au nevoie, dar cea mai mare parte a sumei va merge la cei mai puțin norocoși dintre noi", a concluzionat directoarea şcolii.

Conform organizatorilor, suma totală strânsă la târgul umanitar "EcoU" a fost de 8.061,50 lei.

Citit 2166 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2024 18:55

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro