Doi din cinci "zecişti" sunt de la Şcoala Nr. 29: Andreea şi Ana Maria - la poarta viselor
Foto: O elevă de nota zece - Andreea Silvia Taftă

Doi din cinci "zecişti" sunt de la Şcoala Nr. 29: Andreea şi Ana Maria - la poarta viselor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Andreea Silvia Taftă şi Ana Maria Fotache sunt două dintre cei cinci gimnazişti care au absolvit cu 10.00 şi şi-au confirmat media la evaluarea naţională! Ambele sunt eleve ale Şcolii nr. 29 „Sfânta Ana” din Galaţi, chiar sunt colege din clasa întâi şi vor rămâne colege, fiindcă amândouă bat la uşile CNVA-ului, la clasa de matematică-informatică bilingv.

"Monotonia" din carnetul de note

Dacă te uiţi în carnetele lor de note pare că cineva a exersat monotonia, notând în dreptul fiecărei discipline - română, matematică, istorie, biologie, engleză, franceză doar 10! Să nu credeţi că avem în faţă vreun elev „tocilar”. Alături de şcoală, Andreea şi Maria au făcut şi sport. Andreea a făcut doi ani tenis de câmp, apoi înot, patinaj şi balet. Maria a jucat trei ani la echipa de minivolei de la CSU Metal şi ştie să cânte la chitară clasică. Ele nu au atins performanţa în sport sau în muzică, dar au urcat pe podium la concursurile şi olimpiadele şcolare.

Matematica - pasiunea Andreei

Andreea Silvia Taftă este îndrăgostită de matematică şi de limbile străine. „Dragostea de matematică mi-a insuflat-o bunicul dinspre mamă. Este profesor de matematică şi în vacanţe lucram împreună, făceam exerciţii. Lângă matematică pot adăuga şi pasiunea mea pentru limba franceză pe care am deprins-o de la bunicul dinspre tată”, explică Andreea. Tânăra are nenumărate diplome la fel de fel de concursuri şcolare. Premiul I la Concursul „Cangurul”, în clasele a II-a, a III-a, a IV-a şi a VII-a, precum şi la „Micul matematician” (clasa a IV-a). În a V-a, Andreea a luat Locul I la Olimpiada de Română, faza pe judeţ, iar în a VI-a Premiul I la Concursul interjudeţean de matematică „Euclid”, Focşani şi locul I la Concursul "Calude". Rezultatele din a VII-a s-au concretizat în Premiul III la „English for Exams”, organizat de CNVA. Andreea ţine la loc de cinste diplomele cu Premiul III, clasele a VI-a şi a VII-a, la Olimpiada de matematică, faza pe judeţ. „Spiritul de competiţie l-am dobândit din familie şi din şcoală. Numai perseverând pot urma cariera de medic. Îmi doresc să ajung chirurg”, spune Andreea.

Cuvântul - dragostea dintâi

Ana Maria Fotache se numără printre elevii premiaţi la Concursul de Eseuri "Mama - chip de icoană", organizat de "Viaţa liberă", în 2010. Premiul nostru este confirmat şi în cele peste o sută de diplome pe care le-a adunat în cei opt ani de şcoală. Cele mai valoroase momente sunt cele care i-au adus Premiul I la Olimpiada Naţională de Religie din anul 2011, Galaţi şi, simultan, Menţiunea şi Premiul special la Olimpiada Naţională de Limba Română 2011, Ploieşti. Tânăra deţine şi un Premiu special pentru creaţie şi originalitate oferit de Ministerul Învăţământului, în 2011. „Visul meu este să ajung jurnalistă şi pentru a reuşi trebuie să fiu pregătită”, mărturiseşte Ana Maria Fotache. Cum poţi să rămâi mereu în topul premianţilor? „Pregătindu-mă cu pasiune, cu dragoste şi cu nădejde că dincolo de ierarhizările pe care oamenii au tendinţa să le facă este Cineva care ne are mereu în pază", spune Ana Maria Fotache.

Ceilalţi "zecişti" ai acestui an sunt Robert Râclea, CNVA, Cristina Dinu - Şcoala Nr. 42 Galaţi şi Bianca Stoian de la Colegiul "Spiru Haret" Tecuci, pe care-i vom prezenta într-o ediţie viitoare.

                                                                                               Ana Maria Fotache

Citit 7792 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Iulie 2012 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.