Seminarul Teologic Galaţi şi-a deschis porţile! În premieră, clasa întâi cu "after school"

Seminarul Teologic Galaţi şi-a deschis porţile! În premieră, clasa întâi cu "after school"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Câteva sute de copii, tineri, părinţi şi preoţi-profesori au luat parte, ieri, la deschiderea anului de învăţământ 2012-2013 la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi. Toţi participanţii s-au bucurat de prezenţa Înalt Prea Sfinţitului Casian al Dunării de Jos, care s-a rugat împreună cu participanţii mari şi mici, i-a binecuvântat şi miruit.

Din această toamnă, în premieră în istoria acestei instituţii - care numără peste o sută de ani de existenţă - a fost înfiinţată clasa întâi, la cererea părinţilor. Clasa va funcţiona după programa din învăţământul de stat. „Am ales seminarul pentru că este o şcoală care are un mediu mai liniştit şi adecvat studiului, este un loc ocrotit de Dumnezeu, de Apostolul Andrei şi de Sfinţi. Am făcut alegerea şi pentru programul ˝after school˝", ne-a spus Bogdan Ştefârţă, tatăl unei copile de clasa întâi.

Tot în premieră, din această toamnă, Seminarul gălăţean găzduieşte şi două clase pregătitoare ale Şcolii nr. 25 din Galaţi. Şi părinţii şi copiii frumoşi au beneficiat de aceleaşi emoţii, de binecuvântarea şi sfatul părintesc al Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian: "Dorim ca prezenţa dumneavoastră aici să fie în deplină armonie cu bunul nume şi renume al Seminarului Gălăţean".

Şi dacă seminariştii au ales să-L urmeze pe Apostolul Andrei şi să înveţe să devină „pescari de oameni”, cei mici ne-au spus că venit la această şcoală „pentru că e cea mai tare!”. Ce înseamnă pentru copiii şi tinerii de aici acest calificativ, veţi afla din pagina de „Credinţă” de sâmbătă.

Citit 3188 ori Ultima modificare Marți, 18 Septembrie 2012 14:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.