Taxe mai mici la masteratele de la Litere: 2.600 de lei anul acesta faţă de 3.300 de lei anul trecut
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Taxe mai mici la masteratele de la Litere: 2.600 de lei anul acesta faţă de 3.300 de lei anul trecut
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Facultatea de Litere a redus semnificativ nivelul taxei de studiu pentru anii de masterat. Cei care nu vor prinde anul acesta un loc subvenţionat de stat vor plăti 2.600 de lei pe un an de studiu, faţă de 3.300 de lei, nivelul de anul trecut al taxei. Departamentul de Literatură, Lingvistică şi Jurnalism propune două masterate. Primul dintre ele este Teoria şi Practica Textului, un program deja consacrat care, an de an, îi aduce pe tineri într-o nouă etapă a definitivării profesionale, cea de cercetare. Organizatorii cursurilor spun că studenţii masteranzi sunt cooptaţi în proiectele de cercetare desfăşurate în cadrul Centrului de Cercetare Comunicare Interculturală şi Literatură şi participă la manifestări ştiinţifice de prestigiu, unde au ocazia să cunoască îndeaproape personalităţi precum academicienii Eugen Simion, Marius Sala ori Gheorghe Chivu.

Al doilea masterat propus de departament este unul mai nou, care încearcă să le ofere şi absolvenţilor de jurnalism posibilitatea de a-şi continua studiile: Comunicare şi Tehnici de Producţie Mass-Media. "Acest masterat se adresează în principal absolvenţilor de jurnalism, dar se pot înscrie şi absolvenţi de la alte specializări care doresc să activeze în presa scrisă şi în cea audio-vizuală, în new media, în advertising sau în relaţii publice. Este un masterat foarte aplicat, mai ales că acum avem posibilitatea de a face practică într-un studio de televiziune profesional, Student TV. Cei care îşi fac studiile aici pleacă cu un portofoliu de lucrări practice care este fundamental pentru angajarea într-o redacţie adevărată. Să nu uităm şi de partea de cercetare, masteranzii noştri fiind prezenţe constante la conferinţele ştiinţifice de profil, între care şi cea pe care o organizăm noi, Cultura şi Presa în Spaţiul European".

Pentru cele două masterate sunt scoase la concurs câte zece locuri finanţate de stat, precum şi câteva cu taxă: 25 la Teoria şi Practica Textului şi 30 la Comunicare şi Tehnici de Producţie Mass-Media.

Înscrierile încep marţi, 18 septembrie, probele de concurs urmând să aibă loc la sfârşitul săptămânii viitoare.

Citit 2278 ori Ultima modificare Duminică, 16 Septembrie 2012 20:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.