Elevii s-au războit cu roboţi în spaţiu
Foto: Foto: Daniela Bogdan

Elevii s-au războit cu roboţi în spaţiu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea de-a doua ediţie a competiţiei World Robot Olympiad Galaţi 2014, organizată de Departamentul Ingineria Fabricaţiei, din cadrul Facultăţii de Mecanică - Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi - alături de compania Knowledge Research, reprezentantul oficial LEGO Education în România, a reunit ieri, la startul fazei regionale, douăzeci şi şase de echipe de elevi din cinci judeţe. Tema din acest an, propusă de Rusia, s-a numit "Roboţi în spaţiu" şi a presupus ca device-ul construit din piese lego să poată repara sateliţi defecţi, înlocui şi activa nişte panouri solare. Unul dintre organizatorii concursului, prof. univ. dr. Luigi Mistode, de la Mecatronică, Facultatea de Mecanică, a subliniat că totul nu a fost deloc o joacă de copii. „Anul acesta, proba a fost dificilă, din cauza construcţiei mecanice. Cu resurse puţine, roboţii au avut de făcut mişcări complexe. S-a punctat faptul că mecanismul poate să-şi îndeplinească sarcinile în două minute. Dar am ţinut cont şi de creativitate. Ne dorim, prin această competiţie, să creştem viitori ingineri, pasionaţi de robotică”.

Chiar dacă, deocamdată, robotica e la stadiu de hobby în şcoli, cele mai multe echipe în competiţie le-a avut Liceul Tehnologic “Costache Conachi” din Pechea, urmat de Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri”, Colegiul Economic “Virgil Madgaru” şi Liceul Teoretic “Mircea Eliade” Galaţi. Au mai venit la concurs echipe din Iaşi, Vrancea, Brăila şi Tulcea.

“Premiile au fost acordate, anul acesta, de doi agenţi economici din Galaţi şi au constat în kit-uri Lego Education”, a explicat dr. ing. Carmen Rusu, şef lucrări la Facultatea de Mecanică, Departamentul de Ingineria Fabricaţiei.

Câştigătorii etapei regionale de la Galaţi se vor califica pentru competiţia naţională ce va avea loc la Bucureşti, în data de 4 octombrie, iar finaliştii vor merge la cea de-a 11-a ediţie a olimpiadei mondiale, care anul acesta se va desfăşura, în perioada 23-25 noiembrie, la Soci (Rusia).

Citit 1750 ori Ultima modificare Duminică, 15 Iunie 2014 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.