Concurs la Liceul de Marină: Şcoala Nr. 29 are cei mai buni căpitani de vas
Foto: Echipajul câştigător de la Şcoala Nr. 29

Concurs la Liceul de Marină: Şcoala Nr. 29 are cei mai buni căpitani de vas
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liceul Tehnologic de Marină a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, un concurs intitulat „Micul marinar”, la care au participat 14 echipaje de la Şcolile Nr. 2, 5, 9, 13, 17, 22, 29 şi 38. Concursul s-a desfăşurat cu participarea Facultăţii de Arhitectură Navală, sufletul competiţiei fiind studenţii Vlăduţ Alex Vicol, şef de promoţie anul al IV-lea, şi Mădălina Prodan.

Copiii participanţi şi-au dat frâu liber creativităţii, şi-au pus în valoare abilităţile practice, au dat dovadă de responsabilitate, răbdare, muncă în echipă. Câştigători au fost copiii din echipajul "Steaua Nordului" de la Şcoala Nr. 29, format din Elena Rusu, Andreea Rusu şi Alexandru Radu, care au primit premiul I. Pe locul al II-lea s-a situat echipajul "Steaua de mare", de la Şcoala Nr. 5, format din elevii George Zadorojneac, Laurenţiu Iftemie şi Adelina Grădinaru. Pe locul al III-lea s-a situat echipajul "Ancora", de la Şcoala Nr. 9, reprezentat de Robert Rotaru, Iustin Călin şi Andrei Sion.

„Liceul nostru îşi doreşte ca prin acest concurs, la organizarea căruia s-au implicat toate cadrele didactice, să le reamintească elevilor din ciclul gimnazial şi părinţilor lor despre posibilitatea de a se orienta şi spre meserii lăsate într-un con de umbră, deşi diplomele obţinute la noi le oferă posibilitatea elevilor să se angajeze pe nave oriunde în Europa, pentru salarii destul de mari”, a declarat directoarea Liceului Tehnologic de Marină, Antoneta Costea. Aceasta susţine că se fac demersuri pentru ca unitatea de învăţământ să devină liceu vocaţional, începând cu anul şcolar viitor.

Citit 2049 ori Ultima modificare Duminică, 15 Iunie 2014 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.