A treia SESIUNE DE ADMITERE, FĂRĂ EXAMEN, la Universitatea "Dunărea de Jos"

A treia SESIUNE DE ADMITERE, FĂRĂ EXAMEN, la Universitatea "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi va organiza luni şi marţi o a treia sesiune de admitere, de data aceasta doar pe bază de dosar, fără examen oral sau scris.

Astfel, în intervalul 22-23 septembrie, între orele 8,00 şi 15,00, absolvenţii care au o diplomă de bacalaureat şi o medie care să le permită un minim de concurenţă, sunt aşteptaţi să se înscrie, la sediul central al Universităţii din strada Domnească nr. 47.

“Încercăm un experiment. Noi avem ocupate locurile în proporţie de 97 la sută, dar, pentru că am optat, la ambele sesiuni de admitere, pentru examen - spre deosebire de alte universităţi - am zis să încercăm şi varianta admiterii pe bază de dosar”, a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, prof. univ. dr. ing. Toader Munteanu, prorectorul Universităţii, responsabil cu activitatea didactică.

83 de locuri libere la buget

Mai sunt disponibile 83 de locuri la buget, la cinci facultăţi: Inginerie Galaţi, Inginerie Brăila, Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Ştiinţe şi Mediu, Istorie, Filosofie şi Teologie.

Numărul locurilor disponibile ar putea creşte după ziua de mâine, atunci când expiră termenul până la care candidaţii declaraţi admişi în sesiunea din septembrie trebuie să-şi depună diplomele de bacalaureat în original. Cele mai multe locuri - peste jumătate - sunt la Inginerie Galaţi şi Brăila. Rezultatele acestei sesiuni de admitere vor fi cunoscute marţi seara.

Locurile rămase neocupate vor fi redistribuite tuturor facultăţilor, proporţional cu numărul candidaţilor care au optat pentru taxă. Asta înseamnă că unii studenţi admişi pe locurile cu taxă ar putea avea norocul să ajungă la buget.

“Nu suntem dependenţi de locurile cu taxă. Ne-ar plăcea să avem 3, 4 locuri cu taxă pentru fiecare specializare, ca să asigurăm concurenţa", a precizat prof. univ. dr. Adrian Lungu, prorectorul Universităţii responsabil cu strategia universitară. Acesta din urmă a explicat că, în acest an, inclusiv universităţi mari din Bucureşti, Iaşi sau Braşov au avut probleme în a-şi ocupa locurile la buget.

“Avem semnale că peste tot în ţară situaţia e identică, din pricina bacalaureatului. S-a atins un minim istoric. Salvăm ce se mai poate salva”, mai spune Adrian Lungu.

CITEŞTE ŞI: TOPUL FACULTĂŢILOR la ADMITEREA de la Universitatea "Dunărea de Jos"

Citit 3351 ori Ultima modificare Joi, 18 Septembrie 2014 23:38

3 comentarii

 • postat de Victor
  Luni, 22 Septembrie 2014 21:35
  185.26.182.***
  ȚEAPĂ !!... și o groază de bani ptr. mai nimic.
  0
  0
  Raportează
 • postat de lidia
  Duminică, 21 Septembrie 2014 12:30
  83.103.238.***
  Mafia din sistemul de invatamant e mare!
  0
  4
  Raportează
 • postat de un om
  Vineri, 19 Septembrie 2014 15:16
  5.135.3.***
  Caz tragic si la Facultatea de Arte. Un "fost" decan, manevreaza Consiliul de administratie, desfiinteaza o catedra, pentru a inlatura din pozitiile obtinute cu truda, profesionisti, eruditi, total implicati in activitatea educational vocationala.
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.