Catedra: Educaţie financiară pentru elevi

Catedra: Educaţie financiară pentru elevi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În perioada 9-13 februarie, s-a desfăşurat la Galaţi un curs de educaţie financiară la care au participat 16 membri IMPACT, de la Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu" (CNMK) şi de la Şcoala Nr. 29, dar şi elevi din Constanţa, Hârşova şi Călăraşi. Participanţii au avut asigurate cazarea, masa şi materialele pentru curs, ca urmare a implementării proiectului ''Lideri juniori, gata de acţiune'', derulat în cadrul parteneriatului dintre Fundaţia "Noi Orizonturi" şi ING Bank. Este un proiect naţional care îşi doreşte să responsabilizeze financiar 680 de tineri din România. Noutatea acestui proiect constă în faptul că toţi cei 80 de liceeni, care au fost iniţiaţi în această săptămână în educaţie financiară în cele patru centre din ţară - Galaţi, Cluj, Petroşani şi Iaşi, au fost împuterniciţi, în urma cursurilor la care au participat, să le transmită altor tineri din şcolile din care provin cunoştinţele de educaţie financiară pe care le-au dobândit mai întâi ei înşişi.

În plus faţă de cei 80 de tineri, alţi 600 de elevi vor învăţa în perioada imediat următoare lucruri esenţiale despre: bugetul personal şi de familie (venituri, cheltuieli), economii şi investiţii, sănătate financiară, instrumente IT utile în gestionarea financiară. Toate acestea, într-un limbaj prietenos şi uşor de înţeles de adolescenţi.

Cursurile de pregătire au fost şi vor fi în continuare susţinute pe baza jocurilor educative specifice învăţării prin experienţă, liceenii îşi vor dezvolta competenţe legate de economie şi adoptarea unui comportament financiar responsabil.

Acest proiect, iniţiat de Fundaţia Noi Orizonturi, este finanţat cu suma de 25.300 de euro.

 

Citit 2346 ori Ultima modificare Joi, 18 Februarie 2016 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.