Creditele obţinute în şcolile postliceale sanitare, transferabile

Creditele obţinute în şcolile postliceale sanitare, transferabile
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Plenul Senatului a aprobat, săptămâna trecută, cu 103 voturi ”pentru”, proiectul legislativ iniţiat de doctorul Paul Ichim, în legislatura trecută, prin care se modifică Legea Educaţiei Naţionale, în sensul recunoaşterii, în baza autonomiei universitare, a creditelor de studii transferabile obţinute în învăţământul terţiar sanitar.

Ca urmare a noutăţilor introduse în lege, absolvenţii şcolilor sanitare postliceale cu diplomă de bacalaureat îşi pot continua studiile în învăţământul superior medical, la programele de licenţă ”Asistent medical generalist”.

Pentru continuarea acestor studii, absolvenţii şcolilor sanitare postliceale cu diplomă de bacalaureat trebuie să se înscrie şi să promoveze concursul de admitere. Studenţii admişi în cadrul acestor programe, absolvenţi ai şcolilor sanitare postliceale, pot beneficia de recunoaşterea parţială a studiilor, prin sistemul de credite transferabile.

”Iniţiativa depusă legislatura trecută şi-a dorit să vină în sprijinul tuturor cadrelor sanitare şi cred că, atât timp cât votul a fost unul unanim, ea a fost una bună”, a declarat dr. Paul Ichim.

Citit 5293 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Aprilie 2017 09:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.