Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Prin proiectul "Noi oportunităţi în prezent pentru viitor", din cadrul programului Erasmus+, în perioada 9 – 27 ianuarie, au plecat la Lisabona 30 de elevi de la Liceul Tehnologic "C. Conachi" din Pechea. A fost o experienţă minunată, căci portughezii le-au oferit toate condiţiile pentru a învăţa lucruri noi, în săli dotate cu o bază materială excepţională. Elevii de la comerţ au făcut practică în diverse magazine, au aşezat mărfurile pe rafturi, le-au etichetat, au gestionat ambalajele, au operat cu casa de marcat etc. Cei de la profilul de textile au făcut practică la MODATEX. S-au desfăşurat şi activităţi culturale, gazdele portugheze ducându-ne în diverse vizite în aer liber sau în muzee.
În perioada 20 februarie – 10 martie, alţi 21 de elevi de la liceu, domeniul Mecanică, au fost în Polonia, în oraşul Wroclaw, pentru a efectua stagiul de practică. Activitatea lor s-a desfăşurat la Centrum Ksztalcenia Praktycznego (CKP), un centru de pregătire profesională foarte bine dotat, având 50 de ateliere şi laboratoare pentru diverse calificări: mecanică, electromecanică, automatizări etc. Asemenea partenerilor portughezi, şi cei polonezi ne-au arătat o parte din cultura şi istoria lor, oferindu-ne vizite în diverse puncte turistice.
La vară, alţi 15 elevi de la şcoala profesională, domeniul Comerţ, vor afla lucruri noi şi vor experimenta situaţii care să-i ajute în viitorul lor profesional.

Citit 691 ori Ultima modificare Marți, 18 Aprilie 2017 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.