Elevii de la Pechea au făcut practică în Portugalia şi Polonia

Elevii de la Pechea au făcut practică în Portugalia şi Polonia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Prin proiectul "Noi oportunităţi în prezent pentru viitor", din cadrul programului Erasmus+, în perioada 9 – 27 ianuarie, au plecat la Lisabona 30 de elevi de la Liceul Tehnologic "C. Conachi" din Pechea. A fost o experienţă minunată, căci portughezii le-au oferit toate condiţiile pentru a învăţa lucruri noi, în săli dotate cu o bază materială excepţională. Elevii de la comerţ au făcut practică în diverse magazine, au aşezat mărfurile pe rafturi, le-au etichetat, au gestionat ambalajele, au operat cu casa de marcat etc. Cei de la profilul de textile au făcut practică la MODATEX. S-au desfăşurat şi activităţi culturale, gazdele portugheze ducându-ne în diverse vizite în aer liber sau în muzee.

În perioada 20 februarie – 10 martie, alţi 21 de elevi de la liceu, domeniul Mecanică, au fost în Polonia, în oraşul Wroclaw, pentru a efectua stagiul de practică. Activitatea lor s-a desfăşurat la Centrum Ksztalcenia Praktycznego (CKP), un centru de pregătire profesională foarte bine dotat, având 50 de ateliere şi laboratoare pentru diverse calificări: mecanică, electromecanică, automatizări etc. Asemenea partenerilor portughezi, şi cei polonezi ne-au arătat o parte din cultura şi istoria lor, oferindu-ne vizite în diverse puncte turistice.

La vară, alţi 15 elevi de la şcoala profesională, domeniul Comerţ, vor afla lucruri noi şi vor experimenta situaţii care să-i ajute în viitorul lor profesional.

Citit 1317 ori Ultima modificare Marți, 18 Aprilie 2017 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.