Workshop dedicat studenţiilor medicinişti

Workshop dedicat studenţiilor medicinişti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi organizează, în colaborare cu Centrul de Simulare Medicală LifeSIM, workshop-ul intitulat „Tehnici clinice de bază”. Acesta va avea loc pe 20 mai, în corpul MG al Facultăţii, vis a vis de CNVA, şi le va permite tuturor studenţilor Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, indiferent de specializare, să se perfecţioneze în efectuarea corectă a tehnicilor clinice de bază.

“Cursul este ţinut de medici rezidenţi şi oferă cunoştinţe teoretice şi practice. Workshop-ul se va desfăşura sub formă de ateliere practice, numărul de participanţi fiind limitat, maximum 22, iar pentru practica pe simulatoare se vor crea cinci grupe şi cinci staţii de lucru. Ideea e că manechinele sunt de ultimă generaţie, iar workshopul e binevenit, având în vedere că Facultatea nu dispune încă de un centru de simulare”, a declarat Valentina Mihalcea, preşedinte SSMG.

Taxa de participare este de 200 de lei, iar înscrierile se mai pot face până pe 14 mai.

Manechinele pe care studenții vor exersa manevrele sunt: manechin multifuncţional pentru îngrijiri (este prevăzut cu organe în cavitatea abdominală, se roteşte şi se îndoaie la mijloc, poate fi intubat, poate inhala oxigen, permite îngrijirea traheotomiei etc.), manechin didactic pentru efectuarea injecţiei intravenoase şi pentru recoltare de sânge la adult, manechin didactic pentru managementul căilor aeriene la adult, monitor de semne vitale.

Sursa foto: Internet

Citit 1925 ori Ultima modificare Marți, 09 Mai 2017 15:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.