30 de studenţi de la "Dunărea de Jos" fac practică peste hotare

30 de studenţi de la "Dunărea de Jos" fac practică peste hotare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Dacă unii studenţi aşteaptă cu nerăbdare vacanţa, ca să poată pleca la munte sau la mare, există tineri care se gândesc cum să profite la maximum de timpul petrecut în facultate, învăţând lucruri noi şi vizitând ţări străine, pe perioada practicii, prin programul "Erasmus+".

30 de studenţi au aplicat, în această vară, pentru diverse programe de practică şi acum se şcolesc, în domeniul lor de studiu, în diverse locuri din Uniunea Europeană. Un bun prilej să socializeze, să înveţe o limbă străină şi să vadă locuri noi.

Prin programul "Erasmus+", tinerii pot opta pentru o mobilitate de studiu în timpul anului universitar, de un semestru sau chiar două, sau pentru un stagiu de practică pe timpul verii. Condițiile de admitere sunt aceleași: să fie integralişti şi să aibă cunoştinţe temeinice de engleză sau franceză. Li se asigură bani de cazare, transport şi masă. De regulă, pentru practică aplică cei care au mai fost plecaţi cu "Erasmus", iar cei mai mulţi aplicanţi dornici să vadă locuri noi sunt cei din Republica Moldova.

Ana Mîtcu este studentă în anul II la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, şi deja a beneficiat de o mobilitate în Polonia, timp de un semestru. A plecat acum pentru un stagiu de practică în marketing şi publicitate, tot în Polonia, iar când se va întoarce, o aşteaptă o nouă aventură în Insulele Azore din Portugalia, unde va studia, alături de o altă colegă, jurnalismul, timp de un semestru.

Olga Revenco este studentă la Medicină şi a făcut, anul trecut, timp de cinci luni, practică la o farmacie din Germania. "Am învăţat să prepar creme şi soluţii, dădeam la mână medicamentele care erau pe reţetă. Anul acesta plec tot acolo, iar aşteptările mele sunt mari: vreau să stăpânesc mai bine limba, să fac faţă provocărilor şi să apuc să vizitez mai multe", spune Olga.

Daniel Lovin este student la Facultatea de Economie, specializarea Economia comerţului şi turismului. În anul III de facultate, a plecat în Belgia. El a studiat timp de un an la Haute Ecole de la Province de Liège, unde a jucat şi fotbal, la o echipă locală. Lui Daniel îi place să spună că şi-a făcut prieteni de pe toate continentele, cu unii încă păstrând legătura. Vara aceasta este la Lisabona, la un stagiu de practică în domeniul relaţiilor internaţionale.

Studentă la Facultatea de Medicină şi Farmacie, Maria Olaru îşi va face practica într-un cabinet stomatologic din Italia. "Nu am mai fost plecată prin "Erasmus", dar nu exclud ideea unei noi experienţe pentru viitor. Sper că acest program mă va ajuta să îmi perfecţionez limba engleză şi să învăţ italiana. Sunt convinsă că voi stăpâni mai bine anumite manopere şi tehnici noi de tratament în medicina dentară", spune Maria.

Citit 1860 ori Ultima modificare Luni, 31 Iulie 2017 21:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.