Cofetăria Vera - poveştile din vitrina de cleştar

Cofetăria Vera - poveştile din vitrina de cleştar
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

O prăjitură este doar o prăjitură? Cofetăria este doar cofetărie? Alegem, cumpărăm, plecăm şi mâncăm în fugă, pe colţul mesei din bucătărie? Amintirile copilăriei ne spun că se poate şi altfel.

Timpul are răbdare odată ce păşeşti pragul Cofetăriei „Vera”, de pe strada Traian nr.29, foarte aproape de Full House, în clădirea fostei şcoli de canto. Încep poveştile copilăriei, începe curiozitatea pentru splendorile delicat aromate închise din cleştarul vitrinei. Şi acea privire ridicată, privirea aceea imposibil de uitat - sau de refuzat! - a copilului care ştie că timpul lui cu tine, tată sau mamă, poate fi binecuvântat de răgazul de a privi împreună cu tine lumea din împărăţia dulce a prăjiturilor. Căci dincoace de geam sunteţi doar voi, familia mică şi bucuria de a împărtăşi creaţii suave. Prăjituri desprinse din reţete vechi, în care zahărul este folosit cu economie, ca doar să mângâie, nu să creeze dependenţă. Prăjituri în care aromele zidesc amintire de timp de demult, de acum şi de peste ani. Îmbrăcate în ciocolată albă sau neagră, umplute cu creme uşoare, spumoase, făcute cu smântână bătută şi ascunse între blaturi pufoase în care miresmele de unt se răsfaţă, torturile, prăjiturile, glazurile şi umpluturile marca „Vera” ne însoţesc în pauza din cofetărie. Ne însoţesc la nunţi, când se înalţă în etaje spectaculoase. Ne însoţesc la aniversări, printre figurine şi fotografii imprimate în fotografii dulci.

„Mi-a plăcut ideea de a fi ceva mai aproape de conceptul de casă – şi cofetăria, dar şi spaţiul în sine”, spune Veronica Mazilu, cea care dă identitatea – şi sufletul – Cofetăriei „Vera”. „După ce timp de doi ani ne-am specializat în amenajarea celor mai frumoase şi gustoase mese pentru candy bar, am realizat torturi de nuntă, botez şi aniversare la comanda clientilor, acum am deschis, pentru cei ce vor să ne calce pragul, cofetărie de casă, cu dulciuri diverse făcute după reţetele mamei şi bunicii. Vă aşteptăm cu nuci, faguri, albă ca zăpada, prăjituri cu miere, caramel, ciocolată şi gem, cozonac cu nucă şi nu numai, cu fursecuri cu unt. Pe lângă prajiturile tradiţionale, cele de cofetărie, veţi găsi torturi care conţin smântână, unt, nuci, caramel, alune şi pe care le veţi putea cumpăra mai ales în preajma sărbătorilor: tort cu nuci, diplomat, rafaelo, bailey’s, portocale, trio mousse. Torturile casei sunt cele pe care facem cu înveliş de ciocolată albă sau neagră făcuta de noi chiar în laboratorul care se află în aceaşi incintă ca şi cofetăria. La noi, până şi mirosul este autentic, cel al prăjiturilor de casă”.

„Vera” este locul unde dulcele este mai aproape de natural şi mai gustos, unde poţi da deoparte fără părere de rău decorul fandosit făcut din coloranţi concentraţi uneori la modul exagerat şi care este doar... decor.

Ca orice poveste care se respectă şi care e în ton cu vremurile, „Vera” are pagină de Facebook şi onorează şi comenzile primite prin telefon, la numărul 0740 066 320.

Ascunşi în spatele geamurilor Cofetăriei „Vera”, ne savurăm fiecare surpriză fină din farfuria mică, albă, amintind de copilăria care nu se termină niciodată. Putem face asta de luni până sâmbătă, între orele zece dimineaţa şi opt seara, şi duminica, de la ora zece până la două după-amiaza.

(P)

Citit 8362 ori Ultima modificare Joi, 21 Decembrie 2017 11:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.