Magie, jonglerii şi scamatorii

Magie, jonglerii şi scamatorii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gratuit, „Pescăruşul Zburător” („The Flying Seagull Project”) -  o trupă de tineri actori din Marea Britanie - va susţine un spectacol de magie, jonglerii şi scamatorii astăzi, 2 octombrie, de la ora 18.00, la Parcul de la „Ultimul Leu” *

Atenţie, părinţi, bunici, unchi, mătuşi şi bone, astăzi, de la ora 18.00 în Parcul de la „Ultimul Leu” copiii sunt invitaţi la un spectacol senzaţional. Cei mici vor beneficia de „terapie prin râs” şi vor avea ocazia să fie ei înşişi, pentru câteva minute protagoniştii spectacolelor de magie.

Terapia prin râs

Cine sunt „The Flying Seagull Project”? După cum am aflat de la Anca-Aurora Chiosea, responsabil comunicare - Fundaţia “Inimă de Copil”,  Ash, Matt, Adam, Penny şi Jessie sunt 5 tineri  din Marea Britanie care şi-au propus să ofere copiilor terapia prin râs.

Prima dată au ajuns în România anul trecut, dar hotărârea de a veni aici au luat-o când au văzut imaginile cu copiii români difuzate după Revoluţie. Li s-a părut atunci că aceşti copii nu ştiu sa zâmbească.

O săptămână de spectacole

Toată săptămâna, „Pescăruşul Zburător” s-a aflat la Galaţi şi, în colaborare cu Fundaţia “Inimă de Copil”, a susţinut câte două sau trei spectacole pe zi pentru toţi copiii, dar în special pentru cei care nu-şi permit un bilet de spectacol. Au mers, ieri, la Pechea şi Cudalbi, pentru a-i înveseli pe copiii aflaţi în grija „Inimii de Copil”.

„Poţi să fii tot ce vrei!”

Anca Chiosea ne-a povestit că tinerii se întreţin singuri, şi spun familiilor şi prietenilor de acasă despre copiii pe care îi întâlnesc şi pe care îi bucură. Dorm adesea în locuri improvizate.

„Înainte de a veni în Galati, au dormit pe un câmp în apropiere de Buzău, în microbuzul lor vechi. Visul lor: să aibă un autobuz cu etaj şi o barcă mare cu care să poată umbla prin toata lumea, şi unde copiii cu handicap şi copiii surzi să poată… cânta. Ei cred că, chiar având o dizabilitate, poţi fi tot ce-ţi doreşti, tot ce visezi să devii, cu condiţia să crezi cu adevărat în asta!”, ne-a spus  Anca-Aurora Chiosea.

Citit 1211 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.