Protecţia Consumatorului şi şapte grădiniţe gălăţene

Protecţia Consumatorului şi şapte grădiniţe gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şapte verificate – şapte sancţionate *

Săptămâna trecută, comisarii Protecţiei Consumatorului Galaţi au controlat şapte grădiniţe cu program prelungit din Galaţi. Abateri de la standard? Cu duiumul!

Copiii – mai mulţi decât locurile

Astfel, în toate grădiniţele de stat verificate s-a constatat supraaglomerare - între 25 şi 30 de copii în grupă. Autorizaţiile sanitare prevăd un număr mai mic, de 15-20 copii, locurile disponibile în învăţământul preşcolar de stat fiind mai puţine decât copiii în sine…

Personalul face… entertaining?

La grădiniţa „Carmens” a Fundaţiei Amalthea Galaţi nu exista în momentul controlului autorizaţie sanitar-veterinară, iar autorizaţia sanitară de funcţionare era expirată din luna august 2009.

Grădiniţele „Tom şi Jerry” - Asociaţia Censio Galaţi şi „Carmens” nu aveau afişat regulamentul de ordine interioară, iar la grădiniţa „Omul de Zăpadă” a Asociaţiei Snowman Galaţi, regulamentul de ordine interioară avea caracter foarte vag - de exemplu „Personalul va asigura o atmosferă plăcută”.

Măsuţe pentru pitici uriaşi

La grădiniţele „Tom şi Jerry” şi „Carmens” nu se detaliau în contract sumele alocate pentru hrană şi pentru procesul educaţional, în timp ce la „Luceafărul” în momentul începerii anului şcolar se finalizau lucrările la un nou corp de clădire (acesta nefiind încă funcţional), ceea ce a dus la amânarea începerii cursurilor pentru două grupe de copii.

În plus, la grupa pregătitoare, 30 la sută dintre măsuţe nu aveau înălţimea corespunzătoare cu cea a copiilor.

Probele de mâncare nu se păstrează

Grădiniţa Carmens Galaţi nu păstrează  probele alimentare decât 24 de ore (sau, ocazional, 36 de ore). La grădiniţele gălăţene «Otilia Cazimir», «Ioan Neniţescu» şi «Iulica» nu se afişau gramajele produselor sau alimentelor servite în ziua respectivă, la „Omul de Zăpadă” s-a motivat că produsele neetichetate aparţin personalului.

Amenzi

În urma acţiunii de control s-au încheiat 7 procese verbale de contravenţie, prin care s-au dat 2 amenzi în valoare totală de 12.000 lei şi 7 avertismente. S-au oprit definitiv din procesul de fabricaţie şapte kilograme de produse în valoare de 115 lei.

La extreme

Ştim, nu este simplu să ai atât de multe pe cap – copii, educaţie, mâncare, curăţenie. Dar nici să fii părinte şi să scoţi lunar bani grei din buzunar – fără garanţia că celui mic nu i se poate întâmpla nimic rău la „grădi” – nu este simplu. Aventura continuă, pentru că nici unii, nici alţii nu au de ales – iar Protecţia Consumatorului ştie ce face dacă nu închide o unitate sau dacă nu dă premiu de bună purtare alteia.

Citit 1960 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.