S-a stins Sofia Şerban, o stea a Liricului gălăţean

S-a stins Sofia Şerban, o stea a Liricului gălăţean
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

S-a stins din viață soprana Sofia Şerban, un nume care a strălucit peste 30 de ani pe scena lirică gălăţeană. Cariera ei a început în decembrie 1972, când a fost angajată în corul teatrului. În scurt timp, datorită calităţilor sale muzicale şi scenice excepţionale, i s-au încredinţat roluri solistice şi, treptat, a ajuns să joace în roluri principale din opere, operete, comedii muzicale, spectacole pentru copii, valoarea sa fiind recunoscută de toţi regizorii, dirijorii şi partenerii de scenă cu care a colaborat, care au cotat-o drept una dintre cele mai reprezentative primadone de operetă din ţară. Discipolă a binecunoscutei profesoare Arta Florescu, Sofia Şerban a creat cu fiecare personaj jucat, Musetta, Silvia, Rose Marie, Rozalinda, Hanna, Josepha, Mary Poppins, Regina Carnavalului, adevărate revelaţii artistice pentru publicul ei drag, la Galaţi, în ţară, dar şi peste hotare, unde, într-un turneu maraton în Italia, a cântat şi a dansat, seară de seară, timp de o lună, dificilul rol din celebrul musical "Hello, Dolly!".

Meritele sale artistice au fost recunoscute de-a lungul timpului, Teatrul Muzical organizând cu dragoste şi recunoştinţă spectacole aniversare, adevărate regale muzicale dedicate personalităţii marii artiste, iar Primăria Municipiului Galaţi i-a acordat, în 2006, Premiul Municipiului Galaţi.

În memoria celor care au cunoscut-o vor rămâne mereu vii zâmbetul ei cuceritor şi generos, entuziasmul irezistibil, strălucirea personalităţii ei captivante, dragostea pe care o răspândea în jur pentru flori, oameni şi tot ceea ce o înconjura.

Dumnezeu să o odihnească într-un colţ de rai!

Citit 5757 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Aprilie 2018 14:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.