Sârb acuzat de genocid, prins la Galaţi
Foto: Foto: ITPF Iasi

Sârb acuzat de genocid, prins la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un cetăţean sârb, considerat de justiţie drept criminal de război, a fost reţinut zilele trecute la Galaţi. Stevan B., în vârstă de 50 de ani, era căutat de autorităţile din toată lumea după ce pe numele lui fusese emis un mandat de arestare şi extrădare pentru fapte comise în timpul conflictelor din fosta Iugoslavie, în perioada septembrie- decembrie 1991. La 28 de ani de la presupusele acţiuni de genocid ale sârbului, acesta a fost observat sâmbătă dimineaţă în Portul Galaţi, în timp ce se îmbarca pe o navă sub pavilion sârb, din echipajul căreia făcea parte. Poliţiştii de frontieră, care au asociat figura bărbatului cu datele existente în alerta internaţională, l-au predat poliţiştilor de la Urmăriri, în vederea efectuării formalităţilor de extrădare. 

"Cetăţeanul sârb a fost preluat de poliţiştii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, verificările efectuate cu privire la acesta relevând faptul că mandatul european de arestare a avut la bază o hotărâre judecătorească emisă de Tribunalul ţinutului Osijek din Croaţia. În cuprinsul hotărârii se arată că, în perioada 1991 – 1995, persoana în cauză, în calitate de membru al unei grupări paramilitare organizate, a participat la acţiuni teroriste împotriva etnicilor croaţi şi maghiari", se arată într-un comunicat emis de IPJ Galaţi. 

Sârbul a fost prezentat Curţii de Apel Galaţi, care a emis pe numele său un mandat de arestare pentru 15 zile, în vederea derulării procedurilor de extrădare. 

Citit 4287 ori Ultima modificare Duminică, 06 Mai 2018 14:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.