Cui îi pasă de căţeii comunitari?

Cui îi pasă de căţeii comunitari?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sue şi Ellen, două căţeluşe care au în sfârşit stăpânii pe care şi i-au dorit, fiind adoptate în Marea Britanie *

Înmulţirea alarmantă a căţeilor fără stăpân constituie o problemă pentru toţi, fie că suntem iubitori de animale, fie că ne simţim terorizaţi de prezenţa lor pe străzi. Soluţia civilizată şi legală ar fi sterilizarea căţeilor.

În 2009 Fundaţia ROLDA a sterilizat, adăpostit şi returnat sau adoptat peste o mie câini din incinta ArcelorMittal Galati, dar în acelaşi timp a ajutat zeci de iubitori de animale cu venituri reduse sa-şi sterilizeze protejaţii patrupezi.

Începând din 2 noiembrie, doar la clinica VETI-MED a dr. Cornel Gingăraşu (situată pe strada Crizantemelor nr. 63), Fundaţia ROLDA susţine o campanie de sterilizare a 80 femele câini. Fondurile pentru această campanie provin, în exclusivitate, din donaţii primite din străinătate.

Al treilea an consecutiv

Într-o perioadă de criză şi dificultăţi financiare pentru toţi, ArcelorMittal a ales să sprijine în continuare ROLDA. Pentru al treilea an consecutiv, ArcelorMittal a fost alături de ROLDA din dorinţa de a proteja sănătatea angajaţilor de pe platforma siderurgică, cu scopul de a contribui la rezolvarea problemei câinilor fără stăpân din Galaţi.

ROLDA este recunoscătoare pentru că a fost aleasă, dintre atâtea proiecte caritabile în care compania siderurgică investeşte. Problema câinilor comunitari de pe platforma siderurgică este direct conectată la problema gălăţeana a patrupedelor fără stăpân în ansamblul ei, şi oricât de multe acţiuni se fac pentru sterilizarea şi reducerea numărului acestora, problema va continua să existe dacă nu se fac eforturi comune susţinute.

Pe lângă ArcelorMittal, ROLDA mulţumeşte sponsorilor si colaboratorilor săi: Clinica VETI MED a dr. Cornel Gingăraşu, Derpan, Cukys, cotidianului „Viaţa liberă” şi Top Media.

O poveste fericită

Unele gesturi caritabile ţin să rămână anonime, dar asta nu înseamnă că nu pot fi compensate cu un sincer „mulţumesc”.

La capitolul mulţumiri, ROLDA ţine să amintească  o familie de mari iubitori de animale din Galati care, din umbră, cu modestie şi dăruire, a ajutat căţeii fundaţiei în momentele dificile şi continuă să sprijine campaniile, chiar şi salvând animăluţe nefericite de pe stradă şi aducându-le la adăpost.

După cum am aflat de la ROLDA, cea mai recentă acţiune de salvare cu un final fericit a fost aceea a caţeluşelor Sue şi Ellen, care, după câteva luni petrecute în adăpost, au fost adoptate în Anglia.

Foto: ROLDA

Citit 803 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.