IMM-urile cer reducerea taxelor locale în 2010

IMM-urile cer reducerea taxelor locale în 2010
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Dacă, în această perioadă de criză, administraţia decide să ne mărească taxele, o vom acţiona în contencios”, afirmă şeful PIMM Galaţi, Marian Filimon *

Patronatul IMM-urilor Galaţi a propus marţi Comisiei de buget-finanţe şi administrarea domeniului public şi privat al municipiului, din cadrul Consiliului Local, reducerea în 2010 a taxelor locale asupra mijloacelor fixe (terenuri, clădiri) deţinute de persoanele juridice cu 15 la sută faţă de anul 2009, precum şi reducerea chiriilor pentru IMM-urile care deţin terenuri proprietatea municipiului, utilizate în scopuri economice şi pe care sunt amplasate construcţii definitive.

Preşedintele PIMM Galaţi, Marian Filimon (foto), a argumentat această cerere de diminuare a presiunii fiscale de către administraţia locală prin restrângerea pieţelor de desfacere, lipsa surselor de finanţare a investiţiilor şi a activităţilor curente, diminuarea numărului de agenţi economici, creşterea alarmantă a numărului de persoane disponibilizate din sectorul privat.

Filimon a menţionat şi prognozele pe anul 2010 publicate recent de Comisia Naţională de Prognoză (CNP), ”din care reiese că Galaţiul, alături de Vaslui, Vrancea şi Mehedinţi, se va număra printre zonele cele mai  afectate de criza economică”.

„3.150 de firme gălăţene şi-au suspendat activitatea în primele trei trimestre ale acestui an, ca urmare a crizei economice şi a impactului impozitului forfetar. Prin comparaţie, în aceeaşi perioadă a anului trecut, doar 322 de firme şi-au suspendat activitatea. În creştere este şi numărul dizolvărilor voluntare şi al radierilor voluntare: 268 de societăţi, faţă de doar şapte anul trecut”.

„Astfel, în total, de la începutul anului şi până în prezent, 4.011 de firme au intrat pe «linie moartă», din care 305 numai în luna septembrie. La ONRC au mai rămas înregistraţi 21.591 de comercianţi, din care 15.507 sunt persoane juridice, iar 6.084 sunt persoane fizice autorizate”.

„În privinţa celor rămaşi fără un loc de muncă pe judeţe, cel mai grav afectat este Vasluiul (14,7 la sută), urmat de Galaţi şi Mehedinţi (12,5 la sută), Hunedoara (11,5 la sută), Teleorman (11,4 la sută) şi Dolj (11,1 la sută)”, a încheiat Marian Filimon.

„Dacă în aceste condiţii de criză, când în toată lumea se reduc taxele locale, CL Galaţi decide să le mărească, atunci vom lăsa şi noi deoparte orice urmă de respect şi-i vom acţiona în contencios”, a declarat, pentru „Viaţa liberă”, şeful PIMM Galaţi.

Citit 937 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.