16 şcolari din Schela – loviţi de un Logan

16 şcolari din Schela – loviţi de un Logan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şoferul microbuzului în care se aflau 16 copiii de clasele I-IV nu s-a asigurat în intersecţie, maşina fiind lovită în plin * Copiii sunt în stare de şoc * Conducătorului auto i s-a făcut  dosar penal pentru vătămare corporală *

Clipe de coşmar! Asta au trăit, ieri, părinţii celor 16 micuţi din Negrea, sat component al comunei Schela. Patru fetiţe au fost transportate de ambulanţele SMURD la Galaţi. Şocate şi speriate, ca şi colegii lor, copilele nu se puteau opri din plâns.

Şoferul şcolii nu a dat prioritate

Vestea accidentului în care au fost implicaţi 16 şcolari din Negrea s-a răspândit fulgerător, echipajele Poliţiei Rutiere şi ale ambulanţelor SMURD-ului nemailăsând loc de ambiguităţi.

Comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi, declară: „La ora 13,15, Ionel Badiu (34 de ani), şoferul microbuzului şcolar Ford Transit GL 61 CLS, care transporta copiii de la Schela la Negrea, conducea maşina pe Drumul Judeţean 255 A. La intrare în intersecţia cu DJ 251, şoferul microbuzului nu a dat prioritate de trecere Loganului GL 06 VCR, corect condus de Manea Crişan (53 de ani), impactul nemaiputând fi evitat”.

Cinci răniţi uşor

„Patru fetiţe cu vârste cuprinse între 7 şi 8 ani au fost uşor rănite, copiii fiind transportaţi imediat de ambulanţele SMURD la spitalul de Urgenţă din Galaţi. Leziuni uşoare are şi Georgeta Crişan, pasagera dreapta faţă din Logan”, explică purtătorul de cuvânt al Rutierei.

„Copiii prezintă contuzii uşoare, ei fiind mai degrabă speriaţi”, relatează şi medicul Angel Trifan (SMURD).

„În acest moment, şoferul microbuzului şcolar are dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând ca după finalizarea cercetărilor şi în funcţie de zilele de spitalizare ale persoanelor implicate în eveniment să se decidă perioada pentru care îi va fi suspendat permisul auto”, încheie comisarul Cojocaru.

„Vor avea altă maşină şi alt şofer”

Contactat telefonic, Iacov Bărceanu - primarul din Schela - rezumă: „Nu, astfel de evenimente nu au mai avut loc, este primul accident al microbuzului şcolar. Părinţii au fost mai panicaţi decât copiii”.

„Cei mici erau elevi în clasele I-IV, terminaseră orele la 12,00 şi se duceau acasă. Deşi nu este grav avariată, fiind lovită în partea dreaptă spate, maşina nu va continua să facă transport de şcolari până la terminarea reparaţiilor”.

„Primăria va pune la dispoziţia şcolii alt mijloc de transport şi alt şofer. Ionel Badiu era şofer pe microbuzul şcolar de un an şi jumătate şi era angajatul şcolii”.

Copilăria – sport extrem

Putea fi mai rău, asta ştim cu toţii. Şi nu dramatizăm inutil: în decurs de mai puţin de o lună, două grupuri de şcolari gălăţeni au trecut prin păţanii dramatic.

Ne referim la incidentul din 11 octombrie, când elevii de gimnaziu de la Colegiul Naţional „Costache Negri” au făcut sprint pe serpentine, cu un şofer inconştient, care nu a vrut să oprească la semnalul echipajelor Rutierei şi ale ARR-ului.

În final, sportul de a fi părinte rămâne aproape la fel de riscant ca acela de a-ţi trimite copilul la şcoală. Cu maşina!

Citit 2908 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.