Pană de curent în mai multe cartiere din Galaţi

Pană de curent în mai multe cartiere din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Astăzi, telefoanele redacţiei au început să sune din nou "ca la avarie", gălăţenii reclamând pene de curent înregistrate în mai multe zone din oraş.

Sesizările pe care le-am primit au fost din centrul oraşului, din Piaţa Centrală, din Port, de la băncile comerciale de pe strada Brăilei etc.

Reprezentanţii Biroului de presă al Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) Galaţi ne-au confirmat incidentele, spunând că a fost vorba de o avarie în lanţ: "Întreruperile în distribuția energiei electrice înregistrate astăzi, 1.08.2018, în municipiul Galați au fost cauzate de o avarie într-un Post de Transformare și de un defect apărut pe o Linie Electrică Subterană, zona strada Portului. Cumulate, cele două incidente au provocat o avarie în lanț și declanșarea unui transformator din Stația Galați Centru".

"Incidentul a fost înregistrat la ora 12:56. Distribuția de energie electrică a fost întreruptă timp de 10 minute pentru consumatori din zonele Ţiglina, Mazepa, Potcoava, Centru, Piaţă, Port. La ora 13:06, echipele SDEE Galaţi au remediat parțial avaria, repunând sub tensiune cea mai mare parte din locurile de consum afectate. Avaria a fost remediată total la ora 14:27. Duratele de întrerupere rezultate au fost mai mici decât cele impuse de Standardul de performanță pentru serviciul de distribuție a energiei electrice (8 ore în mediul urban)", au declarat, pentru "Viaţa liberă", reprezentanţii Biroului de presă al SDEE Galaţi.

Tot ieri, probleme mari în alimentarea cu energie electrică s-au înregistrat şi în judeţ, o posibilă cauză putând fi umiditatea excesivă din aer.

Reamintim că o altă avarie majoră s-a produs la sfârşitul săptămânii trecute, pe 27 iulie, în cartierul Ada Marinescu și zona Kaufland, cauzată de două cabluri subterane defecte, din rețeaua de medie tensiune aparținând SDEE Galați. Incidentul a fost înregistrat la ora şase dimineaţa şi a fost remediat total după aproximativ opt ore.

Citit 4234 ori Ultima modificare Miercuri, 01 August 2018 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.