ISPA cu bis, dar fără aplauze

ISPA cu bis, dar fără aplauze
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zicala românească să nu spui hop până n-ai sărit şanţul capătă noi înţelesuri în cadrul lucrărilor ISPA. Degeaba te chinui să sari şanţul dacă data viitoare nu doar că-l găseşti unde l-ai lăsat, dar mai apar şi câteva tranşee pe lângă el!

Şi dacă vi se pare că ISPA durează de mult timp, aflaţi că uneori ISPA se şi întoarce, mai ceva ca Batman. Vă invităm să descoperiţi alături de noi (B)ISPA!

Uite-o, nu-i!

După o lună în care a figurat săptămână de săptămână pe agenda lucrărilor ISPA, strada Emil Racoviţă din Fileşti a dispărut misterios de pe lista străzilor „autopsiate”. Credeam, în păgubosul nostru optimism, că, dacă strada nu mai e pe lista de lucrări, carevasăzică acestea s-au terminat.

Aş! Ce-am găsit, v-am arătat şi dumneavoastră acum două săptămâni: mocirlă, nămol până la glezne, bălţi cu apă stătută, gropi. O uliţă de cătun amărât, un drumeag de şantier botezat pompos strada Emil Racoviţă.

Pe lista străzilor aflate în lucru în această săptămână ghici ce găsim? Lucrări pe Emil Racoviţă. Să fi făcut ISPA cale întoarsă? O fi vreun bis, chit că n-a aplaudat nimeni?

Facem cale întoarsă pe bucăţica de stradă între Pictor Isser şi Triajul feroviar, plasată mai degrabă în Micro 39 decât în Fileşti. Să vedem şi noi cum arată (B)ISPA.

Marţi, pe la ora 14, când am fost la faţa locului, peisajul se schimbase. O mare de pietriş se revărsase peste noroiul băştinaş al străzii. Dar nu în mod organizat, ci pur şi simplu, pe sistemul: descărcat şi lăsat aşa că s-o împrăştia el singur şi l-or bătători trecătorii şi pneurile maşinilor riverane.

De lucrat, se lucra ceva mai sus, pe Mantu. Dar începutul e măcar promiţător.

Şi dacă tot am ieşit după ISPA, iată cum se lucrează intens pe Basarabiei.

Unul cu sapa, restul cu aruncatul privirii şi eventual sfaturi.

Vă dorim succesuri!

Citit 1014 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.