Spălătorie auto cu uşile deschise… pentru amendă

Spălătorie auto cu uşile deschise… pentru amendă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O spălătorie auto a fost amendată de comisarii de mediu cu 100.000 de lei pentru că îşi desfăşoară activitatea cu uşile deschise, contrar prevederilor autorizaţiei de mediu, o amendă atât de mare fiind aplicată până acum de către Garda de Mediu din Galaţi doar pentru Combinatul Siderurgic.

Spălătoria auto Pruty Group, amplasată de bulevardul George Coşbuc, a fost sancţionată în urma unor reclamaţii primite de la persoane care locuiesc în zonă şi care s-au plâns că nivelul zgomotului produs de această spălătorie este ridicat, iar mizeria rezultată în urma spălării maşinilor ajunge în curţile lor.

„I s-a dat o măsură în autorizaţia de mediu ca această spălătorie să funcţioneze cu uşile închise sau întredeschise, la o distanţă de maximum 80 de centimetri de la pământ. Reclamaţiile s-au ţinut lanţ, aşa că i-am dat un avertisment şi, pentru că nu s-a conformat, am vorbit cu comisarii să-l amendeze cu 100.000 de lei”, a declarat ieri directorul coordonator al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, Mihai Turcu.

Proprietarul spălătoriei susţine că nici atunci când funcţionează la capacitate maximă spălătoria auto nu depăşeşte poluarea fonică produsă de traficul rutier. În ceea ce priveşte mizeria rezultată în urma spălării maşinilor, este puţin probabil ca ea să ajungă la vecini, din cauza distanţei dintre spălătorie şi cea mai apropiată curte, mai spune proprietarul.

Comisarii de mediu de la Galaţi au mai aplicat amenzi de 100.000 de lei doar Combinatului Siderurgic ArcelorMittal, situat anul acesta pe locul 28 în topul marilor poluatori din Uniunea Europeană.

Ei admit că amenda este foarte ridicată pentru o spălătorie auto cu o capacitate de şase autoturisme, dar spun că acesta este cuantumul minim prevăzut de Legea Mediului.

„Pentru nerespectarea unei măsuri din autorizaţia de mediu, amenda minimă este de 100.000 de lei şi, dacă este plătită în 24 de ore, coboară la 25.000 de lei, potrivit Legii Mediului. Şi mie mi se pare exagerat, dar nu am altă variantă”, a spus Mihai Turcu.

Oficialul a afirmat că, în viitorul apropiat, comisarii de mediu vor verifica şi celelalte spălătorii auto din zonă.

Citit 5078 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.