780 de laminorişti, în concediu forţat

780 de laminorişti, în concediu forţat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Combinatul ArcelorMittal Galaţi îşi trimite, din nou, în concediu de odihnă forţat o parte din angajaţii Uzinei de Laminate Plate, din cauza lipsei de comenzi de tablă groasă.

Compania siderurgică de la Galaţi nu are comenzi de tablă groasă şi, ca atare, este nevoită să-şi trimită muncitorii din acest sector în concediu de odihnă forţat. Sunt vizaţi doar angajaţii unuia dintre laminoarele Uzinei de Laminate Plate. Este vorba de Laminorul de Tablă Groasă nr. 2, unde lucrează 780 de oameni.

"Nu avem volum de comenzi la tabla groasă, iar preţurile de vânzare sunt apropiate de nivelul costului variabil, se prevede EBITDA negativ în ianuarie. La LTG 2, înainte de a lua alte decizii, va trebui să organizăm luarea, mai devreme, de zile din concediile de odihnă", se arată într-o analiză recentă a companiei.

Informaţia a fost confirmată şi de liderii sindicali din Combinat.

"În luna ianuarie, muncitorii din LTG 2 vor fi trimişi, prin rotaţie, în concediu de odihnă pentru zece zile, din cauză că nu sunt comenzi. Să sperăm că, ulterior, nu vor fi necesare alte măsuri. Deocamdată, ne bucurăm că laminoriştii nu sunt trimişi în şomaj tehnic", a declarat vineri vicepreşedintele Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor - Metarom Galaţi, Nelu Macovei.

Citit 2149 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.