Bălăşeşti – singur pe lume

Bălăşeşti – singur pe lume
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă primarul localităţii Bălăşeşti, Marian Toniţă, era blocat în municipiul Galaţi, comuna era la rândul ei izolată de lume. Nici măcar ambulanţele nu puteau, ieri, intra. În localitate, oamenii nu se pot deplasa decât cu piciorul.

De la secretarul comunei, dl Pascu, am aflat că maşina cu pâine de la Bârlad nu a putut ajunge. Prin urmare, toată lumea a avut mămăligă sau pâine de casă în meniu.

O maşină în care se afla o familie cu un copil rămăsese blocată pe drumul dintre Bălăşeşti şi Bălăbăneşti, şi fusese trimisă o căruţă şi o sanie în speranţa că oamenii vor putea fi salvaţi.

Roşcaniul - izolat

Primarul comunei Băneasa, Ion Romeu, ne-a declarat că satul Roşcani este complet blocat. Nu se putea ajunge nici de la Băneasa la Oancea, nici de la Băneasa la Suceveni. Cu excepţia Roşcaniului, comuna avea pâine, aprovizionarea fiind făcută de dimineaţă, de la Târgu Bujor şi Bereşti.

Suceveni – o singură ieşire

Primarul comunei Suceveni, Neculai Hanţă, făcea, la orele prânzului, apeluri către Poliţie să permită maşinilor cu pâine să treacă spre judeţ. Suceveniul şi localitatea vecină, Rogojeni, rămăseseră fără pâine, deşi au comanda făcută la Galaţi.

„Suntem blocaţi. O singură ieşire din localitate a fost desfundată, cea dinspre Rogojeni spre drumul naţional. Ieşirea spre Băneasa este blocată şi nu putem interveni pentru că zăpada viscolită se aşterne la loc”.

Se circulă greu pe drumurile din localitate. Un singur utilaj a intervenit pentru deszăpezire – tractorul societăţii conduse de primar. Pentru că deszăpezeşte cu propriul său tractor, primarul se plânge că i se reproşează că face afaceri cu Primăria.

Cuca – transporturi salvatoare

Secretarul comunei Cuca, Marin Angelică, ne-a declarat că două tractoare cu lamă au tractat maşinile rămase de aseară pe ruta Scânteieşti – Cuca, pentru că s-a defectat o freză:

„Pe oamenii din maşini i-am primit la Primărie, le-am dat ceai cald şi ceva de mâncare. Pe unii i-am trimis la societatea agricolă, unde e spaţiu mai mare, să se încălzească”.

„Inclusiv pe cei veniţi cu snowmobilul i-am primit la Primărie că erau, săracii, uzi până la piele. La noi e un caz fericit, că avem brutărie în comună şi avem pâine”.

Oraşe accesibile

Primarii oraşelor din judeţ au reuşit să facă faţă codului galben. Edilul Tecuciului, Eduard Finkelstain, ne-a declarat că zece utilaje au intervenit pentru deszăpezire şi pentru ca principalele artere să fie circulabile. Toate ieşirile din oraş erau funcţionale.

Primarul oraşului Târgu Bujor, Ştefan Arfire, ne-a asigurat că localitatea sa nu este blocată, graţie intervenţiei permanente a trei utilaje şi a peste 80 de oameni.

Era înfundată ieşirea spre Vârlezi şi se lucra pentru deblocarea ieşirii spre Folteşti care putea face joncţiunea cu drumul naţional.

Citit 2233 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.