Dansez pentru tine, Liliana Andrei!

Dansez pentru tine, Liliana Andrei!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dana Marin, campioană naţională la dans sportiv participă astăzi la preselecţia pentru noua ediţie a emisiunii „Dansez pentru tine” de la Pro TV * Tânăra dansatoare şi coregrafă va lupta pentru visul familiei Andrei * Articolul publicat în pagina de Familie a „Vieţii libere” - „Lumina Sărbătorilor printre gunoaie”  - a convins-o că familia Andrei are cu adevărat nevoie de ajutor *

Fiecare dans are farmecul lui, propria forţă magică de a cuceri inimi şi suflete. Pentru tânăra de numai 18 ani, Dana Marin, triplă campioană la dans sportiv şi coregraf, rumba este dansul speranţei. Iar speranţa împletită cu generozitatea şi cu implicarea pot mişca şi munţii din loc.

Când am scris despre povestea tulburătoare a Lilianei Andrei, femeia care îşi creşte singură trei copii şi a cărei viaţă se desfăşoară printre gunoaie, nu ne aşteptam ca oamenii să-şi deschidă sufletele şi să-i întindă o mână de ajutor.

Mai ales că nu era un caz umanitar propriu-zis, ci o poveste de viaţă. Dana Marin, o profesionistă a dansului, de numai 18 ani, a ales să lupte la „Dansez pentru tine” pentru ca familia Andrei să aibă o viaţă mai bună.

Cu ziarul nostru în mână, deschis la pagina cu povestea de viaţă a familiei Andrei şi cu pasiunea şi harul pentru dans, Dana Marin va lupta pentru calificarea în concursul „Dansez pentru tine”. 

Inimi deschise

Despre Liliana Andrei şi cei trei copii ai ei am aflat de la Fundaţia „Inimă de Copil”, în grija căreia se află familia. Iată pe scurt povestea de viaţă aşa cum am redat-o în ziar:

„12 ani, Liliana Andrei a îndurat pumnii şi picioarele soţului, doar ca să nu moară de foame cu copiii. Acum şapte ani, bărbatul alcoolic şi violent a murit şi, cu toate că n-a fost niciodată omul de care avea nevoie, încă îl plânge”.

„Viaţa ei se desfăşoară printre gunoaie: de dimineaţă mătură strada Domnească de la un capăt la celălalt, apoi caută prin gunoaie materiale refolosibile pe care să le vândă pentru un bănuţ. Uneori mai găseşte câte o hăinuţă încă bună, sau vreo jucărie pe care le aduce copiilor. Nu doar unghiile, parcă şi degetele mâinii s-au tocit de atâta muncă”.

„Să pot să ajut mă bucură de zece ori mai mult”

„Mă duc să dansez pentru familia Lilianei Andrei. A mai fost un caz social, pe care l-am cunoscut la mama la serviciu, dar am putut să-l ajut eu. E vorba de student foarte bun care umblă iarna în papuci. I-am oferit bani şi îmbrăcăminte pentru că e de-o seamă cu fratele meu şi îl cheamă la fel”.

„Liliana Andrei m-a convins prin devotamentul ei. Are o situaţie foarte precară, dar să nu renunţi la copii indiferent cât de greu ţi-ar fi, mi se pare un lucru remarcabil pentru orice om. Poate că şi eu am lipsuri în familie, ca în oricare alta, dar cred că mult mai important e să ajuţi pe altcineva care ştii că are mai multă nevoie decât tine”.

„Eu mă lipsesc de orice bucurie financiară. Faptul că pot să-i ajut pe ceilalţi pe mine mă bucură de zece ori mai mult”, ne-a mărturisit Dana Marin.

Timp de trei ani, a fost voluntar la ˝Inimă de Copil˝. Dana are 18 ani şi este elevă în clasa a XII-a la Liceul Racoviţă. Dansul este viaţa ei şi, dacă se califică la ˝Dansez pentru tine˝, e gata să-şi amâne bac-ul pentru visul familiei Andrei.

Dana a păşit în sala de dans, pentru prima dată, la trei ani. De zece ani face dans sportiv de performanţă, a fost campioană naţională de trei ori – în 2003, 2004 şi 2005 – şi învingătoare în foarte multe competiţii.

A fost plecată în Italia, cu dansul, şi, pentru că partenerul ei a rămas acolo şi nu a mai găsit un dansator pe măsură, a trecut la dansul contemporan. Acum face coregrafie şi dans contemporan pentru prezentări şi show-uri de hair-stiling.

Nu a făcut niciodată balet, dar n-a avut nicio problemă să danseze pe poante.

Generozitate şi indiferenţă la extrem

Liliana Andrei şi Fundaţia „Inimă de Copil” au acceptat cu bucurie şi speranţă gestul Danei Marin.

„Sunt puţini oameni care fac asta. E greu să convingi un om să dea pe o felicitare trei lei, când el chiar nu vrea să facă asta. Dar când oamenii se oferă să ajute, e o lecţie”.

„Permanent suntem puşi în situaţia de a vedea indiferenţa dusă la extrem şi a vedea oameni care vor să facă ceva pentru ceilalţi”, ne-a mărturisit Anca-Aurora Chiosea, responsabil comunicare - Fundaţia “Inimă de Copil”.

Dana Marin este mai mult decât fan al emisiunii „Dansez pentru tine”, difuzată de Pro Tv şi a văzut toate ediţiile, inclusiv reluările.

Speră din toată inima că harul ei de a dansa, pasiunea pentru dans şi mai ales povestea tulburătoare a Lilianei Andrei o vor ajuta să treacă preselecţia cu bine şi să intre în concurs. Noi, familia Andrei şi toată Fundaţia „Inimă de Copil” îi ţinem pumnii.

Citit 1174 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.