Viorel Preda a ridicat Crucea din Dunăre

Viorel Preda a ridicat Crucea din Dunăre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De Bobotează, mulţi dintre pelerini au fost atraşi de cea de-a doua parte a sărbătorii, când tineri dornici să înfrunte apele din motive de „credinţă în Dumnezeu”, se aruncă în apele Dunării pentru a pescui Crucea.

O întreagă desfăşurare de forţe. Armata, Poliţia fluvială, cea Judeţeană, dar şi Comunitarii. Plus Jandarmeria şi Ambulanţa. Toate au fost în dispozitiv şi au asigurat siguranţa; însă a fost linişte nu din teamă, ci pentru că dragii noştri gălăţeni au înţeles sensul sărbătorii.

De pe Pânzarul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, Înalt Prea Sfinţitul Casian a parcurs câteva zeci de metri, sfinţind şi binecuvântând apele Dunării şi oamenii care şi-au întâmpinat Păstorul cu semnul Sfintei Cruci.

La comanda locotenentului Petru Nechita - comandat de pluton al Gărzii de Onoare din cadrul Brigăzii 284 Tancuri Galaţi, trei salve de armă s-au auzit pe rând. Cei 15 tineri dornici să ridice crucea din apele învolburate ale Dunării s-au aruncat în apă. Cel mai ager a fost Viorel Preda...

Anul acesta,  limita inferioară de vârstă a participanţilor a fost de 19 ani, iar veteranul  care s-a aruncat în apele Dunării a fost mereu tânărul Ion Neţcu, în vârstă de 59 de ani.

„Voi mai participa şi anul următor şi apoi voi renunţa!, ne-a spus domnul Neţcu, care la rându-i a ridicat crucea din Dunăre de câteva ori, în anii din urmă.

Ieri însă, în anul Domnului 2010, cel căruia Dumnezeu i-a zâmbit printre valurile învolburate ale Dunării a fost Viorel Preda. Nu este o premieră pentru el, pentru că – din 1995 – a tot  participat în calitate de înnotător la sărbătorile de Bobotează.

Viorel Preda are  patruzeci şi trei  de ani şi este paznic la o alimentară... El a mai reuşit această perfomanţă în anii 2001 şi 2005. 

„Nu am dormit deloc în noaptea dinspre Ajun spre Bobotează, ne-a spus domnul Viorel Preda. L-am rugat pe Dumnezeu să-mi dea tărie şi rezistenţă ca să pot ajunge primul  la crucea Sa...”.

Şi Cel de Sus, ieri, l-a miluit pentru a treia oară pe Viorel Preda cu darul ridicării Sfintei Cruci din apele reci ale Dunării.

Citit 1479 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.