Levente Szekely vrea să fie prefect la Galaţi

Levente Szekely vrea să fie prefect la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform informaţiilor vehiculate în presă, UDMR va avea prefecţi în 5 judeţe - Covasna, Harghita, Sălaj, Hunedoara şi Vaslui. Pentru judeţul Vaslui a fost nominalizat Szekely Levente, fost deputat UDMR de Galaţi în legislatura 2004-2008 şi director adjunct al DSVSA Galaţi.

Fostul deputat Csaba Levente Szekely a declarat miercuri agenţiei NewsIn că hotărârea nu este definitivă. El s-a arătat reticent faţă de nominalizarea pentru postul de prefect de Vasluiului, afirmând că l-ar prefera pe cel de la Galaţi.

"Poate au fost zvonuri, încă nu este sigur. Eu zic să discutăm săptămâna viitoare, că atunci o să ştiu mai multe. (...) Judeţul Galaţi ar fi cea mai bună variantă pentru mine, că sunt gălăţean, nu?”, a declarat Szekely pentru NewsIn.

Pentru ca acesta să poată ocupa Cabinetul 1 al Prefecturii judeţului Galaţi ar trebui ca PD-L să renunţe la acest post, deţinut de unul dintre membrii săi, Cosmin Păun. (NewsIn)

***

De profesie medic veterinar, Szekely a fost cel mai apreciat director al Hergheliei Tuluceşti, iar ca parlamentar (din partea UDMR în legislatura 2004-2008) s-a făcut cunoscut ca promotor al Legii Calului.

Szekely îndeplineşte condiţia prevăzută în lege potrivit căreia „poate ocupa funcţia de prefect persoana care a absolvit programe de formare şi perfecţionare în administraţia publică ori a exercitat cel puţin un mandat complet de parlamentar”.

La momentul nominalizării, Szekely ocupă funcţia de director adjunct al DSVSA Galaţi. Contactat telefonic, Szekely ne-a declarat că, dacă va ajunge să ocupe înalta funcţie la Vaslui, va face naveta de la Galaţi:

„Ce mă recomandă pentru această funcţie? Ce am făcut în ultimii 29 de ani la Galaţi. În plus, sunt şi singurul UDMR-ist din partea de est a ţării. Nu, nu mă mut cu totul mai spre est, prefer să fac naveta şi să mă întorc la fiecare sfârşit de săptămână acasă”.

„Nu sunt decât vreo sută şi ceva de kilometri. Cei din Consiliul Judeţului au reparat drumul de la Bursucani, aşa că nu va fi o problemă să parcurg uşor distanţa”, ne-a declarat Szekely.

Anca Melinte

Citit 3238 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.