Lipsa caselor de marcat, amendată

Lipsa caselor de marcat, amendată

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) propune, printr-un proiect de act normativ, eliminarea contravenției referitoare la nerespectarea de către utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevăzute de lege şi amendarea acestora din prima, fără niciun avertisment. MFP spune că măsura este necesară deoarece operatorii economici care încalcă obligația de dotare cu noile dispozitive nu au motive obiective pentru neconformare, în condițiile în care au fost emise autorizații de distribuție pentru aparatele de marcat care acoperă toate tipurile de activități economice, iar distribuitorii autorizați au stocuri de aparate de marcat noi. De asemenea, o mare parte dintre operatorii economici au achiziționat și instalat aparate de marcat cu jurnal electronic, iar perpetuarea acestei situații ar duce la discriminarea operatorilor economici corecți, spune ministerul.

Dacă proiectul propus de MFP va trece, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF vor dispune de la prima abatere amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei, suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, precum și confiscarea sumelor nejustificate.

"Subliniem faptul că toate firmele care comercializează produse sau prestează servicii direct către populație au obligația de a fiscaliza toate încasările prin intermediul casei de marcat electronice fiscale și de a se dota cu noile aparate de marcat prevăzute de cadrul normativ", se mai arată în proiectul de act normativ al Ministerului Finanţelor Publice.

Citit 689 ori Ultima modificare Duminică, 04 August 2019 18:38

1 comentariu

  • postat de IC Luni, 05 August 2019 15:47 5.13.181.*** Link la comentariu
    0
    0

    Sunt supusi acestei reguli si precupetii din piete ? E o matahala in piata din Micro 19 ,are vreo 3-4 tarabe , cu niste amarate de vanzatoare ,le aduce marfa dimineta si le suravegheaza din autorismul parcat numai bine sa incurce circulatia pietonilor pe amarata de Alee Comerului iar daca i se atrage atentia ,sare cu injuraturi si chiar la bataie ( pana si politistii locali il ocolesc ).

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.