VESTE BUNĂ! Traficul uşor pe VIADUCT va fi redeschis vineri

VESTE BUNĂ! Traficul uşor pe VIADUCT va fi redeschis vineri
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Mâine, 26 iunie, primul tramvai ar putea rula pe Viaduct, cel puţin aceasta este convingerea autorităţilor gălăţene, care au promis, în urmă cu o lună, că vor redeschide în cel mult 30 de zile traficul pe podul care leagă oraşul de platforma siderurgică.

Directorul Transurb, Genica Totolici, ne-a declarat că au fost executate toate lucrările şi reparaţiile necesare şi aşteaptă undă verde pentru a relua circulaţia tramvaielor. "Suntem în grafic cu lucrările. Deci ne ţinem de cuvânt! Vrem să circule primul tramvai pe 26 iunie", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Emanuela Turcu.

Informaţiile au fost confirmate şi de viceprimarul PSD Florin Popa, care a afirmat, în şedinţa Comisiei de Dialog Social, că mijloacele de transport de mare tonaj vor avea restricţie, deci vor circula doar cele cu o capacitate de până în 3,5 tone şi tramvaiele Transurb. "Sigur, iniţial acolo a fost o degradare la un pilon, s-a făcut expertiză tehnică, proiect, s-au realizat lucrările de consolidare şi modernizare pe zona aceea. Din păcate, asupra acestui obiectiv important de investiţii va fi din ce în ce mai greu să asigurăm efectiv lucrări de reparaţii capitale, întreţinere şi modernizare, având în vedere amploarea sumelor care trebuie cheltuite", a spus viceprimarul.

Promisiunea de redeschidere a Viaductului, închis circulaţiei pe 27 iunie 2013, îi aparţine primarului Marius Stan, care, pe 26 mai 2015, a fost în inspecţie la acest obiectiv şi a dispus ca într-o lună să fie redeschis, în caz contrar urmând să le ceară demisia directorilor Direcţiei de Infrastructură şi societăţii Transurb.

Citit 19047 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2015 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.