Prima trecere de pietoni inteligentă din Galaţi, funcţională

Prima trecere de pietoni inteligentă din Galaţi, funcţională
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Prima trecere de pietoni inteligentă din municipiul Galaţi este funcţională, începând de astăzi, pe Faleza Superioară a Dunării, în zona Parcului ”Viva”, anunţă Primăria municipiului Galaţi.

„Astfel, pentru siguranţa pietonilor care se angajează în traversarea străzii, trecerea dispune de un sistem modern ce permite, pe baza senzorilor de prezenţă, creşterea intensităţii luminii asigurate de doi stâlpi ce sunt prevăzuţi cu două corpuri de iluminat. În plus, de-a lungul trecerii de pietoni, în asfalt, au fost amplasaţi markeri luminoşi intermitenţi cu leduri”, precizează municipalitatea.

Trebuie spus că este vorba despre un proiect pilot pentru municipiul Galaţi, întreaga instalaţie fiind oferită cu titlu gratuit de către compania Flash Lighting Services SA.

Primăria afirmă că are în vedere, pe viitor, ca astfel de treceri de pietoni inteligente să fie funcţionale şi în alte zone ale oraşului, pentru creşterea siguranţei în trafic a pietonilor şi atenţionarea din timp a şoferilor cu privire la prezenţa acestora.

Citit 21325 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Decembrie 2019 16:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.