Câine împuşcat în gură, la Tg. Bujor

Câine împuşcat în gură, la Tg. Bujor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un act de cruzime imposibil de înţeles s-a petrecut joi, 16 ianuarie 2020, la Tg. Bujor, unde un căţel a fost schingiuit de persoane fără inimă. Animalul, în vârstă de circa patru ani, îşi făcea veacul pe lângă clădirea care a adăpostit fostul Tribunal şi era hrănit de o persoană care avea grija lui.

Joi, ghinionul a făcut ca drumul să i se intersecteze cu al unei persoane care a găsit de cuviinţă dacă nu să îi curme viaţa, să-l chinuie. L-a împuşcat în gură cu o armă, se pare cu aer comprimat, cauzându-i leziuni extrem de grave şi o suferinţă fără margini.

Câinele a fost, din fericire, găsit la timp şi dus la veterinar, urmând să fie supus unei intervenţii chirurgicale extrem de complexe şi riscante, în condiţiile în care medicii i-au identificat mai multe alice în cap şi leziuni grave ale ţesuturilor.

Poliţiştii s-au autosesizat în urma incidentului care a oripilat opinia publică şi pe reprezentanţii asociaţiilor de protecţie a animalelor şi au demarat de urgenţă verificări pentru a identifica persoana sau persoanele care au comis acest gest de barbarie.

"La nivelul Poliţiei Oraşului Tg. Bujor, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de rănire sau schingiuire a animalelor şi uz de armă fără drept", ne-a confirmat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cel care se va dovedi vinovat de aceste fapte riscă până la doi ani de închisoare.

Citit 2796 ori Ultima modificare Joi, 16 Ianuarie 2020 15:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.