Vreascuri şi scaieţi, în loc de capace de canalizare (FOTO)

Vreascuri şi scaieţi, în loc de capace de canalizare (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Vreascurile şi scaieţii reprezintă cele mai eficiente metode de semnalizare a canalizărilor fără capac din Cartierul Cantemir. În urmă cu doi ani, număram nu mai puţin de 43 de canalizări fără capac, de la colţul ultimului bloc, pe drumul către locul unde se construieşte staţia de epurare a cartierului şi mai departe, către zona agricolă a cartierului. 

Mărturisim că acum nu am mai avut răbdarea să le numărăm, doar am constatat că, indiferent de poziţionare - împerecheate, de o parte şi de alta a drumului, sau centrate - oferă un slalom plin de adrenalină. Un autoturism ar putea rămâne lesne captiv cu o roată într-o canalizare, iar despre pericolele pentru un copil aflat pe bicicletă nu mai vorbim! 

Pentru că pe fundul unora bălteşte apa, unele canalizări au dezvoltat diferite forme de vegetaţie. Bălării au crescut şi în jurul unor canalizări, acolo unde plantele au fost mai puternice decât „carosabilul”. 

Vegetaţia este întregită de fauna bogată, noi având ocazia să facem cunoştinţă cu un popândău! Nu am avut, însă, curiozitatea să aflăm ce vietăţi mişunau prin buruienile înalte crescute în cartierul rezidenţial.

Foto: Anca Melinte

Citit 2243 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Iulie 2020 03:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.