Bagaje cu tutun și alcool, la frontieră

Bagaje cu tutun și alcool, la frontieră
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Mii de pachete de țigări și zeci de sticle de alcool, mărfuri supuse unui regim special, au fost descoperite în decurs de câteva ore în vehicule care tranzitau frontiera româno-moldovenească.

Mărfurile erau disimulate în bagaje aflate la bordul unui autocar și respectiv unui microbuz, care s-au prezenta pentru a intra în țară pe la punctul de trecere Galați-Rutier. Cea mai mare cantitate a fost depistată într-un autocar condus de un basarabean de 35 de ani. Țigările tocmai fuseseră achiziționate, în mare parte, de la câțiva metri de vamă, din duty-free. ”În baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și persoanei în cauză, în urma căruia a descoperit ascunse în bagajele bărbatului, 6.800 de ţigarete, diverse mărci, de proveniență duty-free și Republica Moldova”, a explicat insp. Mădălina Carp, purtătorul de cuvânt al STPF Galați. 

În același punct de tranzit a avut ghinion și un gălățean de 56 de ani, care a vrut să intre în țară la bordul unui microbuz, ca pasager. Polițiștii i-au verificat bagajele în care au găsit nu mai puțin de 60 de pachete de țigări și 30 de sticle care conțineau 15 litri de alcool, pe care nu le declarase la controlul vamal. În ambele cazuri, mărfurile, în valoare de peste 3.500 de lei, au fost confiscate, iar persoanele depistate au fost amendate cu câte 5.000 de lei. 

Citit 1913 ori Ultima modificare Duminică, 23 August 2020 19:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.